Video

Ouders bereiden ludieke actie voor tegen sluiting van twee basisscholen in één wijk

18 december 2017 om 14:02
nl
Basisscholen De Kameleon en De Biëncorf samenvoegen zodat er tenminste nog één basisschool is in de Oosterhoutse wijk Slotjes-Midden. Daar pleiten ouders voor van kinderen die op beide scholen zitten. Er is namelijk sluiting aangevraagd voor de scholen, maar daar zijn verschillende ouders niet blij mee.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Woensdag gaan de ouders en kinderen daarom voor het gemeentehuis op een ludieke manier aandacht vragen voor de sluiting. Hoe die actie er precies uit zal zien, is nog niet bekend.  

'Noodzakelijk'
Op openbare basisschool De Kameleon zitten nog geen vijftig leerlingen. Op Katholieke Basisschool De Biëncorf zitten er ruim honderd. Afgelopen jaren zagen de scholen het leerlingenaantal alleen maar dalen waardoor het financieel lastig is om de school open te houden.

"De sluiting is noodzakelijk", vertelt Loek Oomen van Delta-Onderwijs, de organisatie waar beide scholen onder vallen. "We moeten kwaliteit kunnen blijven bieden en dat is lastig als het leerlingenaantal zo fors terugloopt." Hoe minder leerlingen een school heeft, hoe minder geld ze krijgen.

De ouders zijn teleurgesteld over de sluiting. Jolanda Katje heeft twee kinderen op de school zitten en koos juist voor een kleine school zodat er veel aandacht is voor haar kinderen. "Daarnaast wil ik heel graag dat mijn kinderen naar een openbare basisschool gaan. De dichtsbijzijnde openbare school zit zo'n drie kilometer verder op. Dat is voor veel ouders niet te doen."

LEES OOK: Ouders schrikken van sluiting van twee basisscholen in één wijk

Anderzijds is er ook begrip voor de situatie. Daarom pleiten de ouders voor het samenvoegen van de scholen, maar dat is volgens Delta-Onderwijs nog niet zo makkelijk. "We zijn er al een tijd mee bezig en natuurlijk hebben we gekeken naar andere mogelijkheden. Het is in de wetgeving nog niet gemakkelijk om een openbare en katholieke basisschool samen te voegen."

Het bestuur van Delta-Onderwijs heeft daarom sluiting aangevraagd bij de gemeente. Of die sluiting er daadwerkelijk ook gaat komen, moet nog blijken. De gemeenteraad moet zich hier nog over uitspreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.