Gratis kerstbomen voor mensen met kleine portemonnee: 'Zij willen ook kerst vieren'

18 december 2017 om 16:01
nl
Met de kerstgedachte in het achterhoofd besloot boomkweker Hanneke Hagenaars uit Tilburg om gratis kerstbomen te gaan weggeven. Vanaf zaterdag kan iedereen met een pasje van de voedselbank een gratis dennenboom bij Hanneke ophalen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“De mensen die naar de voedselbank gaan, hebben vaak geen geld voor een kerstboom. Maar ze willen natuurlijk wel graag kerst vieren”, zegt Hanneke.

Samen met haar zoon Bart heeft Hanneke een boomkwekerij. Ieder jaar verkoopt ze dennenbomen in Tilburg, maar vanaf zaterdag geeft ze de naaldbomen gratis weg.

Kerstbomen mogen niet naast het eten
“Vorig jaar hebben we dit al bedacht. Toen vroegen we al aan de voedselbank of ze de bomen willen hebben", vertelt Hanneke. Maar de voedselbank mag de bomen niet aannemen vanwege de voedsel- en warenwet die voedselveiligheid moet waarborgen. 

"Daarom hebben we dit jaar iets anders bedacht. Met een pasje van de voedselbank kunnen mensen de dennenbomen komen ophalen bij ons.”

Gratis over de toonbank
Normaal gesproken hangt er een prijskaartje aan de bomen. Maar vanaf dit weekend worden ze gratis weggegeven. “Ach, we hebben dit jaar goed verkocht. Bovendien merken we dat de verkoop nu al een beetje begint terug te lopen”, vertelt Hanneke.

“Ik vind het gewoon zonde als wij ze door de versnipperaar moeten halen terwijl andere mensen geen boom kunnen betalen. Wij hebben goed verkocht en dat willen we delen met anderen mensen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.