Kevin (24) is jongste circusdirecteur van Europa, opa droeg circusvirus aan hem over

18 december 2017 om 16:22
nl
Hij is met zijn 24 jaar de jongste circusdirecteur van Europa, Kevin van Geet uit Hapert. Komend weekend staat hij met zijn eigen kerstcircus in het centrum van Etten-Leur. Kevin kreeg het circusvirus overgedragen van zijn opa.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

In de circustent repeteert maandag het orkest voor de kerstshow. "Mensen vergeten weleens dat hier een hele organisatie achter zit. Ik ben al een jaar bezig met het voorbereiden van de voorstelling", legt Kevin uit.

Jongensdroom 
De circusdirecteur groeide op in een gewoon gezin buiten de piste. "Ik kwam natuurlijk wel vaak in het circus van mijn opa. Na mijn hbo-opleiding heb ik daarom voor het circus gekozen omdat ik er anders weleens spijt van zou kunnen krijgen."

Opa Peter Verberk (75) zit al bijna een leven lang in het circus. "Kevin doet het op zijn manier. Hij kan goed luisteren naar mensen en dat is belangrijk", aldus Peter. Toch gaat het ook weleens mis.

Zo waarschuwde Peter zijn kleinzoon om niet met een vrachtwagen het drassige terrein op te rijden in Etten-Leur. Maar de jonge directeur was eigenwijs en deed het toch. "Toen kwam hij vast te zitten", lacht opa. "En nu liggen er platen", valt Kevin hem bij.

Optimist
Lange tijd ging het niet zo goed met het circus. Toch ziet Kevin de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Mensen willen weer live entertainment. Het zien, horen, voelen en beleven van een voorstelling kun je alleen in de piste meemaken."

Opa Peter is apetrots op zijn kleinzoon. "Nog steeds en steeds meer", zegt hij geëmotioneerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.