Video

Vlak voor kerst beleeft distributiecentrum van Coolblue drukste dag ooit

18 december 2017 om 20:01
nl
Het zijn niet alleen de donkere dagen voor kerst, het zijn ook gewoon hele drukke dagen. Want hoewel iedereen laatst nog is verwend door Sinterklaas, zorgt Nederland ook massaal voor een pakketje onder de kerstboom. Bij het distributiecentrum van Coolblue in Tilburg is het maandag de drukste dag ooit. Gelukkig hebben ze een nieuwe inpakmachine.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

De pers mag een kijkje komen nemen in de hal van de webwinkel om te zien hoe alle pakketjes worden verpakt. “Het gaat allemaal goed komen”, verzekert directeur Pieter Zwart. Het bedrijf heeft maanden gewerkt om te zorgen dat de week voor kerst goed verloopt. In november werd het distributiecentrum nog een uur stilgelegd om zo de drukte te stimuleren.

Inpakken
De tienduizenden pakketjes worden verpakt door nieuwe machines. Waar je vroeger een hele grote doos kreeg met een klein product erin, zorgt het nieuwe apparaat ervoor dat de doos precies op maat is.

Joost Alewijnse: “Dit zorgt ervoor dat we een stuk minder lucht verzenden naar klanten. Daardoor rijden er minder vrachtwagens en busjes op de weg en het zorgt ervoor dat we het proces kunnen automatiseren en dat we klaar zijn voor de toekomst."

Want ook al heeft het bedrijf net vier nieuwe inpakmachines, zeker is dat dit voor de volgende kerst niet genoeg gaat zijn. Want ook dan zullen ze weer hun drukste dag ooit hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.