De fans van Helmond Sport en FC Eindhoven zijn het over één ding eens

19 december 2017 om 07:07 • Aangepast 20 november 2020 om 19:41
nl
Helmond Sport tegen Eindhoven is dé wedstrijd van het seizoen voor beide clubs. Fans Bert (FC Eindhoven) en Wilbert (Helmond Sport) volgen deze wedstrijd al jaren en weten alles van het derbygevoel. De twee rivaliserende fans zijn het na de 0-0 uitslag over één ding eens.
Profielfoto van Nanko Boelman
Geschreven door
Nanko Boelman

'Vroeger gingen we gewoon een pilske vatten'
Bert bezoekt de wedstrijd tussen de rivalen al decennia. "De derby is de wedstrijd van het jaar. Dit is de belangrijkste wedstrijd, hier gaat het om. Jammer dat we niet gewoon een pilske kunnen vatten, zoals vroeger. Dat komt door die flauwekul zoals de buscombi. Ik vind het altijd iets aparts hebben om hier te komen."

Bert zegt dat er eigenlijk zelden problemen zijn. Toch was er veel politie op de been en werden de supporters streng begeleid. Hij was vooral met de wedstrijd bezig en was vooraf vol vertrouwen. "We hebben een betere ploeg, dus ik hoop op de drie punten."

Wachten op privacy instellingen...

'Als we deze verliezen is het seizoen kapot'
Helmond Sport-supporter Wilbert: "Het leeft heel diep bij iedereen. We mogen alles verliezen, maar als we deze verliezen dan is het seizoen kapot. We moeten winnen van die jongens uit 040, anders heb ik ook een hele slechte dag op het werk. Daar zitten er ook een aantal."

Wilbert ging vooraf uit van een 2-0 overwinning: "Dan heb ik een goeie avond. Wel jammer voor de derby dat er, op maandagavond, zo weinig publiek is."

Wachten op privacy instellingen...

'Leek wel of Eindhoven thuis speelde'
Bert was na afloop trots op de fans. "Het leek wel of we thuis speelden. Zij waren heel tam, wij hebben het team goed aangemoedigd. De keeper van Helmond Sport was heel goed. Daardoor hebben we niet gewonnen." Bert heeft, ondanks de wisselende resultaten dit seizoen, nog wel een droom. "Nog één keer Eredivisie spelen met mijn cluppie"

Wachten op privacy instellingen...

Wilbert was het na afloop met Bert eens dat Eindhoven de betere was. "Het doet pijn om te zeggen: maar helaas was Eindhoven beter. Maar we hebben nog een kans, we geven ze daar gewoon een pak op de billen."

Stijn van Gassel werd ook door Wilbert geroemd, volgens hem kan dat een hele goede keeper worden. Over het gebrek aan support in het stadion: "Jammer dat het zo rustig was. De jongens achter de goal kunnen en willen niks doen. Dus geen sfeeracties en dat is zonde voor zo’n derby."

Wachten op privacy instellingen...

Club wil in gesprek met fans over sfeeracties
Het gebrek aan sfeeracties was het gesprek van de avond in Helmond. De fanatieke fans vinden dat ze teveel beperkt worden in het maken van sfeer en zijn daarom boos op de club. Ze doen daarom voorlopig geen sfeeracties meer. Helmond Sport wil niet voor de camera reageren op de situatie met de fanatieke aanhang, maar laat weten graag in gesprek te willen met de fans om de boosheid weg te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.