Jumbo ontkent inzet uitzendkrachten om staking te breken

19 december 2017 om 08:23
nl
Supermarktbedrijf Jumbo ontkent dat het in april uitzendkrachten heeft ingezet om het werk van stakend personeel van distributiecentra over te nemen. Daarmee reageert het concern op een rapport van de Arbeidsinspectie waaruit dit zou blijken.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Vakbonden FNV en CNV hebben maandag bij Jumbo een schadeclaim van een half miljoen euro ingediend. Zij vinden dat Jumbo de staking heeft gebroken, waardoor de acties voor een betere cao zijn mislukt.

Met klem
Maar volgens Jumbo is hier helemaal geen sprake van. "Jumbo staat voor goed werkgeverschap en houdt zich daarbij aan de geldende wet- en regelgeving. Wij spreken met klem tegen dat wij moedwillig de stakingswetgeving zouden hebben geschonden. Er is op geen enkel moment beoogd uitzendkrachten in te zetten met als doel de werkzaamheden van stakende medewerkers over te nemen", aldus het bedrijf in een schriftelijke reactie.

Jumbo gaat de onregelmatigheden die door de Arbeidsinspectie bij het distributiecentrum in Woerden zijn vastgesteld onderzoeken en bespreken met de uitzendbureaus waarmee het bedrijf samenwerkt.

Publiciteit
Het supermarktbedrijf denkt dat de schadeclaim van de vakbonden een publiciteitsstunt is: "Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat de wijze waarop FNV juist nu - in de week voor kerst - de publiciteit zoekt met een financieel op geen enkele wijze onderbouwde claim, onderdeel is van het structurele verzet van FNV tegen de totstandkoming van een arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) bij Jumbo, dat wij samen met de COR en onze medewerkers aan het ontwikkelen zijn".

Dit eigen arbeidsvoorwaardenreglement moet volgens Jumbo Supermarkten in de plaats komen van de cao waarover het bedrijf in de clinch ligt met de vakbonden. Het bedrijf wil niet voor camera reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.