Snob 2000: de Top 2000 zonder 'Bohemian Rapsody' maar met Dr. Dre

19 december 2017 om 15:20
nl
Nog even en dan barst de Top 2000 weer los. Heel Nederland luistert deze maand massaal naar dezelfde platen. Liedjes die vorig jaar en het jaar daarvoor (en ook de jaren hiervoor) in de top 2000 stonden. Freek Janssen uit Veldhoven ergerde zich hieraan en bedacht daarom een ‘verfrissende variant’ op de Top 2000: de Snob 2000.
Profielfoto van Lisa van Es
Geschreven door
Lisa van Es

‘Bohemian Rhapsody’, ‘Hotel California’ en ‘Stairway To Heaven’ staan al jaren bovenaan in de Top 2000. Daarom bedacht de Veldhovense dj de Snob 2000, met nummers die niet in de Top 2000 staan, maar er volgens hem wel in hadden moeten staan.

Ondergewaardeerde liedjes (en artiesten)
Volgens hem is het Radio 2, de bedenker van de Top 2000, niet gelukt om de hitlijst up-to-date te houden. Freek: “Vooral de afgelopen jaren heeft de radiozender een inhaalslag gemist. Beeldbepalende artiesten als Daft Punk of Queens of the Stone Age krijgen veel te weinig waardering in de Top 2000.”

Dit was meteen ook een van de redenen waarom Freek zijn eigen variant van de hitlijst bedacht. Bovendien mist hij vooral zwarte muziek: “Het doorbraaknummer ‘The Next Episode’ van Dr. Dre had er bijvoorbeeld echt in moeten staan."

De Snob 2000 is sinds maandag te beluisteren op het internetradiostation Pinguin Radio dat is opgericht door oudmedewerkers van KINK FM. Het radiostation zendt alternatieve en onafhankelijke popmuziek uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.