5,5 miljoen extra voor Q-koortspatiënten is 'een pleistertje op een heel grote wonde'

19 december 2017 om 14:01
nl
"Een pleistertje op een heel grote wonde." Met die woorden reageert Bert Brunninkhuis, voorzitter van patiëntenvereniging Q-uestion, op het nieuws dat er 5,5 miljoen euro extra beschikbaar is als tegemoetkoming voor Q-koortspatiënten en nabestaanden. Een bedrag dat minister Bruno Bruins van Medische Zorg dinsdag bekendmaakte.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Er is nog altijd heel veel ellende", zegt Brunninkhuis. "Dat maak je niet goed met een geldbedrag. Kom eens hierheen naar een bijeenkomst van Q-koortspatiënten", roept hij de minister op. En maak dan excuses.

Want woorden van die strekking mist de voorzitter van Q-uestion ook in de jongste brief van de minister.

Een brief waar wat hem betreft zeker ook een aantal goede dingen staan. Zo vindt hij het goed dat de stichting Q-support, die Q-koortspatiënten adviseert en ondersteunt, nog drie jaar steun zal krijgen vanuit Den Haag.

Daarbij is Brunninkhuis blij dat er voor het eerst ook aandacht is voor nabestaanden van mensen die zijn overleden aan Q-koorts. "Aandacht waar wij als Q-uestion voor hebben gestreden."

Blij met extra screening
Net als Q-support is Brunninkhuis tot slot blij dat risicogroepen extra worden gecheckt op chronische Q-koorts. "Heel belangrijk om in de toekomst nieuwe slachtoffers te voorkomen", geeft hij aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.