PSV in sterkste opstelling tegen VVV-Venlo: 'We willen die beker écht winnen'

19 december 2017 om 14:50
'PSV gaat er alles aan doen om de beker te winnen'
'PSV gaat er alles aan doen om de beker te winnen'
In een vrijwel uitverkocht stadion gaat PSV woensdagavond proberen om de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi te bereiken. De koploper van de eredivisie ontvangt thuis VVV-Venlo. "Het bekertoernooi leeft enorm bij de spelers en de club en we gaan er alles aan doen om die beker ook te winnen."
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door

Na een besloten training blikt PSV-trainer Phillip Cocu kort vooruit op de komende bekerwedstrijd, waarbij zijn team moet zien te voorkomen dat VVV in het Philips Stadion voor een stunt kan uithalen.

Cocu: "Daarom moeten wij op ons normale niveau spelen. Dan denk ik dat wij meer kwaliteit hebben dan VVV. Maar als we het iets te gemakkelijk opnemen, dan is VVV een lastige tegenstander. We benaderen deze wedstrijd hetzelfde als iedere competitiewedstrijd. Met de sterkst mogelijke opstelling dus."

Geen verrassingen in opstelling
En dus staat bijvoorbeeld Jeroen Zoet weer gewoon in het doel en zal de basisopstelling ook verder niet veel afwijken van de afgelopen weken.

Cocu: "We zitten nu even in een ritme waarin we snel achter elkaar veel moeten spelen, maar dat mag voor de spelers geen enkel probleem zijn. Hoewel er over een paar dagen nog een competitiewedstrijd op het programma staat, maakt dat voor de opstelling niks uit."
[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/943115568407773184]
Ook volle bak tegen VVV
Winst in het bekertoernooi is belangrijk voor PSV. Zeker door het ontbreken van Europees voetbal, zijn de competitie en het bekertoernooi de podia waar PSV van dit seizoen een succes kan maken. Daarom wordt de wedstrijd tegen VVV-Venlo uiterst serieus genomen. Door de spelers en trainer, maar ook door de fans, want het wordt bijna volle bak tegen VVV.

"Dat de fans ons komen steunen is ook belangrijk. Met 30.000 toeschouwers is er een goede sfeer en dat maakt ook indruk op de tegenstander en geeft onszelf ook net dat beetje extra, dus we zijn erg blij dat ze in grote getale naar het stadion komen."

Wachten op privacy instellingen...