Kerstman van Greenpeace zegt tegen kerstman van Coca-Cola: 'Doe eens wat aan die plastic soep'

19 december 2017 om 17:06 • Aangepast 20 november 2020 om 19:40
nl
De vuurrode trucks van de Coca-Colakaravaan trekken door Nederland en streken dinsdag neer op het Peter Vreedeplein in Tilburg. Om tijdens deze koude decemberdagen het kerstgevoel te verspreiden en hun frisdrank aan de man te brengen, maar daar is alleen niet iedereen blij mee.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

De mensen van Greenpeace hebben namelijk nog een appeltje te schillen met Coca-Cola. Volgens de milieuorganisatie doet de frisdrankfabrikant er veel te weinig aan om het probleem van de plastic soep in de oceanen en zeeën te bestrijden. Daarom verschenen de mensen van Greenpeace ook in Tilburg, maar dan met hun eigen karavaan.

Wachten op privacy instellingen...Geen stoere Amerikaans truck, maar een vuilniswagen. Met, hoe kan het ook anders, een groene kerstman en wat elfen met kerstmuts en Greenpeace-jas. Ze delen koekjes uit, en verzamelen handtekeningen. Die handtekeningen zijn bestemd voor Coca-Cola, om eens iets te doen aan die plastic soep.

Wachten op privacy instellingen...

De mensen van Coca-Cola vinden de actie prima. “Wij zijn het er natuurlijk helemaal mee eens dat er iets moet gebeuren aan de plastic soep. We werken er ook hard aan om dit probleem aan te pakken”, laat een woordvoerder weten. “De actie verloopt vreedzaam en het staat ze natuurlijk vrij om dit te doen.”

Geen handje
De Coca-Colakaravaan hangt aan elkaar van gezelligheid. Een kerstman om mee op de foto te gaan, een scherm op de truck waar mensen liefdevolle boodschappen kunnen delen en natuurlijk verveeld kijkende meisjes in frivole kerstpakjes. De Coca-Colakerstman wordt verzocht om speciaal voor de foto even de groene kerstman de hand te schudden. Dat wil hij niet.

Wachten op privacy instellingen...

De toevallig passerende Tilburgers vinden het gezellig. Maar het verhaal van de groene kerstman ontgaat ze. Toch worden er best wat handtekeningen binnengeharkt en ook bij de Coca-Colakaravaan is de interesse gewekt. Een man die vrolijk lachend met de rode kerstman op de foto ging, zegt ook nog even naar de groene kerstman te gaan luisteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.