Guus Meeuwis zakt in Top 2000, 'Brabant' op de derde plek bij Brabantse stemmers

19 december 2017 om 17:19
nl
Ondanks de uitverkochte zalen en arena’s, blijft Guus Meeuwis terrein verliezen in de Top 2000. Al zijn nummers zakken flink op de ranglijst die NPO Radio 2 deze week bekendmaakte. De 2000 populairste liedjes worden ieder jaar gekozen door het Nederlandse publiek.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Dat 'Bohemian Rapsody' van Queen opnieuw op nummer één staat, is nauwelijks een verrassing. Dat het bergaf gaat met Guus Meeuwis in de Top 2000 eigenlijk ook niet. De trend werd voorgaande jaren al ingezet. Het nummer Brabant, lijflied van de provincie, kelderde vorige jaar van plek 22 naar plek 42. Dit jaar zakte het nummer verder weg naar plek 50.

Opsomming
Deze treurnis treft ook de overige nummers van de zanger uit Tilburg. Een korte opsomming:

  • 'Geef mij je angst' zakt van 332 naar 461
  • 'Dat komt door jou' zakt van 492 naar 627
  • 'Het is een nacht' zakt van 774 naar 996
  • 'Tranen gelachen' zakt van 873 naar 1050
  • 'De weg' zakt van 1091 naar 1232

Een kleine opsteker voor Meeuwis is dat het nummer 'Proosten' nieuw binnenkomt in de Top 2000, zij het niet met stip. Met plek 1960 ziet het er niet naar uit dat de nieuwkomer een blijvertje wordt in de jaarlijkse ranglijst.

Smaak
Natuurlijk valt over smaak te twisten. Dat blijkt ook uit het grote verschil in stemmen tussen Brabant en de rest van Nederland. NPO Radio 2 maakt namelijk ook per provincie een top 10 bekend.

In de Brabantse lijst scoort Meeuwis aanzienlijk beter. Hier staat 'Brabant' op de derde pelk in de top 10, achter 'Hotel California' van The Eagles en, jawel hoor, 'Bohemian Rapsody' van Queen.

Vrije val
Een blik op het verleden, zal Meeuwis overigens ook een beetje moed geven. Zijn 'Brabant' ging in 2008 al eens onderuit en belandde op plek 74 maar wist in de jaren daarna terug omhoog te klimmen. Of de ingezette vrije val van zijn nummers kan worden gekeerd, bepalen de luisteraars van Radio 2. Dus fans van Meeuwis kunnen aan het werk om in 2018 meer stemmen te verzamelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!