Nieuwjaarsduik in bubbelbad met 1500 liter warm bier: 'Neem wel een schone onderbroek mee'

1 januari 2018 om 08:17
nl
In Tilburg kun je op 1 januari een wel heel bijzondere nieuwjaarsduik nemen. Op het Piusplein staat er dan een warm bad met ongeveer 1500 liter bier en ruimte voor tien tot vijftien mensen. "Maar er mogen nog wat liters bij."
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“We zeiden tegen elkaar: laten we een bad vullen met bier", vertelt bedrijfsleider Rick Smulders van 't Taphuys. "Het begon als grapje maar het lijkt nu toch echt te gaan lukken." Hij wilde samen met collega’s een ludieke tegenhanger bedenken voor de traditionele nieuwjaarsduik.

“Het bad is nu uiteindelijk een hottub geworden en het bier is niet koud maar wordt verwarmd.” Op Facebook heeft de kroeg een evenement aangemaakt. Dat gaat volgens de bedrijfsleider als een speer.

'We leggen handdoeken klaar'
Het bierbubbelbad komt op het Tilburgse Piusplein op een speciaal podium te staan. “We leggen handdoeken klaar maar mensen moeten natuurlijk zelf een schone onderbroek meenemen”, zegt Smulders.

“Verder komen er douches zodat iedereen zich wel kan afspoelen en niet naar het bier stinkt.”

1500 liter bier
Welk bier je normaal het liefst in de kroeg drinkt, maakt voor deze nieuwjaarsduik niet uit. Het bad wordt namelijk gevuld met verschillende soorten bier. “Om 1500 liter bier door één brouwerij te laten vullen, dat is bijna niet te doen. Zoveel liter wil je natuurlijk ook niet in de kroeg bestellen”, legt de Tilburgse bedrijfsleider uit.

“Momenteel heeft onze huisbrouwer Grolsch al toegezegd om een deel van het bad te vullen. Maar we kunnen nog wel wat meer bier gebruiken. We zijn nog aan het kijken welke brouwerij de rest van het bad wilt vullen.”

Unieke ervaring
De vraag is dan of een duik in een warm bierbad lekker is. “Ik denk niet dat het bijzonder lekker ruikt of dat het heel fijn is. Maar wie kan er nou zeggen dat hij in een bierhottub heeft gezeten? Het moet vooral gewoon gezellig blijven en een unieke ervaring zijn.”

Op 1 januari vanaf drie uur ’s middags is het warme bierbad geopend en kan iedereen een nieuwjaarsduik nemen. Volgens bedrijfsleider Rick Smulders moet het een jaarlijks terugkerend fenomeen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.