Video

Is dit het mooiste kersthuis van Brabant? 'Het begon ooit met een sneeuwpop'

20 december 2017 om 11:10
nl
Voor sommige mensen is een boom met lampjes niet genoeg. Die pakken flink uit. Zoals Bart en Rickye Wouters uit Eindhoven. Zij toveren elk jaar hun tuin om in een kerstsprookje met rendieren, een kerstman, een arrenslee en honderden lichtjes.
Profielfoto van Manon van Bergen
Geschreven door
Manon van Bergen

Ook dit jaar gaat Omroep Brabant op zoek naar het mooiste kersthuis van de provincie. We deden een oproep via Facebook waarop massaal werd gereageerd. Wij nomineerden vier huizen, waaronder dat van de familie Wouters in Eindhoven.

“Het is ooit begonnen met een sneeuwpop”, glundert Bart Wouters. “En het werd elke jaar een beetje meer.” “Maar wel elk jaar een beetje anders”, vult zijn vrouw Rickye aan. “Zo hebben we nu weer een extra Bambi in de tuin. We proberen het elk jaar te verbeteren.”
 
LEES OOK: Ook familie Blom in Boxtel genomineerd voor mooiste kersthuis van Brabant

Buurt enthousiast
De tuin trekt veel bekijks in de buurt maar ook van daarbuiten. “Dan zien we hier auto’s heel langzaam voorbijrijden”, vertelt Rickye. “Die zijn dan zo aan het kijken dat ze vergeten dat er een bocht aankomt!”

LEES OOK: Het Jeugdjournaal besteedde ook aandacht aan de mooiste kersthuizen van Brabant
 
Zolang er niets vernield wordt en mensen komen kijken blijft het echtpaar Wouters met kerst hun tuin verbouwen. “Ik vind leuk om te doen en heel fijn dat andere mensen ook plezier beleven aan onze tuin”, zegt Bart trots. 

Woensdag en donderdag volgen nog twee genomineerden. Vanaf donderdagavond kan er gestemd worden welk huis het 'Mooiste kersthuis van Brabant 2017' moet worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.