Hondenhok wordt fotostudio voor 'Holland’s Next Dog Model' in dierenhotel 't Kuiltje

19 december 2017 om 22:01 • Aangepast 20 november 2020 om 19:38
nl
Honderden foto’s van schattige hondjes tussen de kerstversiering maakte ze al. Lissa van Beerendonk werkt al een paar jaar bij dierenhotel ’t Kuiltje in Udenhout, maar dit jaar kwam ze samen met haar bazin op een idee: iedere hond die in het hotel verblijft mag tegen een kleine vergoeding op de foto.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

In een hondenhok dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot fotostudio ligt, zit en rolt Lissa over de vloer. Allemaal voor het perfecte plaatje. Het begon allemaal met haar eigen hond. “Ik was een beetje aan het hobbyen met fotografie. De foto’s van mijn hondje vonden ze hier allemaal heel mooi en toen dachten we: waarom niet alle honden.”

Wachten op privacy instellingen...

Honderden foto’s
Al snel ontstond het idee om fotosessies te houden met de honden die in het dierenhotel waar Lissa werkt te fotograferen. “Heel veel mensen waren direct enthousiast, we horen ook terug dat mensen er vervolgens een kerstkaart van maken bijvoorbeeld, hartstikke leuk!”

Inmiddels heeft Lissa al tal van honden voor haar camera gehad. “Ik heb van groot tot klein gezien, van bullebakken tot chihuahua’s. De een is makkelijker dan de ander, maar tot nu toe lukken ze allemaal. En anders helpt een beetje rondzwaaien met een koekje best goed!”

Toch gaat er voor Lissa maar één hondje door voor de titel ‘Holland’s Next Dog Model’: “Dat is natuurlijk mijn eigen hondje Bliksem. Die is nou al zo vaak op de foto geweest, en hij blijft altijd braaf zitten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.