Te hard rijden op N261 en N639? Vergeet het maar, trajectcontroles op provinciale wegen

20 december 2017 om 11:45
nl
Op de N261 (Burgemeester Bechtweg) tussen Enschot,Tilburg-Noord en Waalwijk en op de N639 tussen Chaam en Baarle-Nassau komen in de toekomst trajectcontroles. Dat maakt het Openbaar Ministerie woensdag bekend.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Het OM verwacht dat de installaties op de wegen in 2019 zullen werken. Naast deze twee locaties komen op nog achttien provinciale wegen in Nederland trajectcontroles.

De N261, de Burgemeester Bechtweg die overgaat in de Midden-Brabantweg, is bekend omdat het de weg is die van en naar de Efteling loopt. De weg werd de afgelopen jaren onder handen genomen. Daardoor stroomt het verkeer beter door. De N639 staat bekend als plek waar de hardrijders goed los kunnen gaan. Ook gebruiken vrachtwagens de weg als sluiproute.

Lees alles over de N261

Waarom deze wegen?
Bij de keuze van de locaties is, in overleg met de politie, gekeken naar meerdere factoren; het ongevalspercentage, het aantal snelheidsovertredingen en de risicofactoren.

Op de Brabantse wegen is op dit moment één trajectcontrole. Dat is op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Die werd in 2013 in gebruik genomen. Dat leverde de staat al miljoenen euro's op.

Lees alles over de N639

Ter vervanging
Bij een trajectcontrole hangen camera’s op verschillende punten langs de weg. Ze maken opnames van iedere auto en de computer berekent de gemiddelde snelheid. De trajectcontrole is een aanvulling op de bestaande controles zoals flitspalen, laserguns en mobiele radarapparatuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.