Eindhoven Airport boekt opnieuw recordjaar met bijna 5,7 miljoen passagiers

20 december 2017 om 14:17
Meer passagiers en vliegtuigen op Eindhoven Airport (foto: Raoul Cartens)
Meer passagiers en vliegtuigen op Eindhoven Airport (foto: Raoul Cartens)
Eindhoven Airport heeft in 2017 opnieuw een recordaantal passagiers verwerkt. In totaal maakten 5,65 miljoen reizigers gebruik van de grootste regionale luchthaven van Nederland. Dit is een groei van 19 procent ten tenzichte van 2016.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Het aantal bestemmingen vanuit Eindhoven nam toe. Ook werd er vaker gevlogen en zaten vliegtuigen gemiddeld voller dan een jaar eerder.

Meer dan zes miljoen
Voor volgend jaar rekent de luchthaven op verdere groei, al zal het met de ontwikkeling niet zo'n vaart lopen als in 2017. Eindhoven Airport verwacht dat in 2018 zo'n 6,2 miljoen reizigers gebruik zullen maken van dit vliegveld.

Directeur Joost Meijs over het recordjaar van Eindhoven Airport.(Tekst gaat door onder de video)

[youtube:https://youtu.be/Xx59AsOLOoQ]

Eindhoven Airport biedt nu 81 bestemmingen en op het wensenlijstje van directeur Joost Meijs staan er nog veel meer. "Kiev, Moskou, Berlijn en zelfs Dubai zou ik daar graag aan toevoegen", aldus de directeur.

Ook zou de luchthaven graag vluchten gaan aanbieden naar andere grote internationale luchthavens zoals Istanbul, waar passagiers kunnen overstappen op toestellen die ze naar nog verdere bestemmingen brengen.

Eigen NS-station
Al jaren droomt de luchthavendirecteur over een eigen NS-station bij het Eindhovense stadsdeel Acht. Maar in de nieuwe plannen van verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen komt dat station niet voor.

"Dat vinden we heel jammer", zegt Meijs. Hij hoopt dat wanneer bekend is hoe de luchthaven zich na 2019 gaat ontwikkelen, een eigen NS-station opnieuw op de agenda komt.

Wachten op privacy instellingen...