Gezamenlijk wietexperiment in Tilburg en Breda lijkt er niet te komen

20 december 2017 om 13:20
nl
Minister Bruins van Medische Zorg wil geen gezamenlijk experiment van de gemeenten Tilburg en Breda met legale wietteelt toestaan. Dat bleek woensdagochtend in de Tweede Kamer.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

In het regeerakkoord van het nieuwe kabinet is afgesproken dat er in zes tot tien gemeenten experimenten komen met legale wietteelt. De Brabantse gemeenten hebben voorgesteld dat er een experiment komt in Eindhoven, Tilburg én Breda.

Minister Bruins wil zich echter houden aan de letterlijke tekst van het regeerakkoord.  Daarin staat dat er in afzonderlijke gemeenten experimenten moeten komen met legale wietteelt. “We voelen de ruimte niet”, zei minister Bruins woensdag in de Tweede Kamer over gezamenlijke experimenten van gemeenten met legale wiet.

‘Gallisch’
Ook CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen vond dat het regeerakkoord geen mogelijkheid biedt voor een gezamenlijk experiment van de gemeenten Tilburg en Breda. Dat leidde tot een geïrriteerde reactie van PvdA–Kamerlid Attje Kuiken uit Breda. “Ik word hier zo gallisch van”, zei ze over de opstelling van minister en het CDA.

Het was de bedoeling van de Brabantse gemeenten dat de gemeente Helmond eventueel meedoet aan het experiment met legale wietteelt in Eindhoven. Dat wordt door het standpunt van minister Bruins ook onmogelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.