Brabanders zijn nog guller! Eindstand van voedselbankactie komt fors hoger uit - Omroep Brabant

Brabanders zijn nog guller! Eindstand van voedselbankactie komt fors hoger uit

20 december 2017 om 14:34
nl
We waren al hartstikke blij met de voorlopige eindstand, maar van de echte eindstand komen we helemaal in jubelstemming. De actie Samen voor de Voedselbank heeft 186.861 lang houdbare producten opgeleverd. Een recordopbrengst.
Geschreven door

Brabanders hielpen massaal mee met onze actie. Ze kwamen naar de Voedselbank on Tour in Breda, Eindhoven, Oss, Bergen op Zoom en Tilburg. Of brachten hun producten naar een van de ruim honderd inzamelpunten in onze provincie.

Op de slotdag van de actie, vrijdag, kwam de teller uit op 166.784 producten. De afgelopen dagen hebben de verschillende inzamelpunten hun definitieve opbrengsten gemeld. En het bleken er dus ruim 20.000 meer te zijn.

Grote steun
De opbrengst is een flink record. De voedselbankactie leverde vorig jaar 128.695 artikelen op. Maar meer dan dat, het is een grote steun in de rug voor alle Brabanders die het even niet zo goed hebben en die afhankelijk zijn van de voedselbank in hun woonplaats. Dus nogmaals: Brabant, bedankt!

De komende maanden worden de lang houdbare producten geleidelijk toegevoegd aan de weekpakketten voor de cliënten van de Voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.