PSV wint met ruime cijfers van VVV-Venlo in KNVB-beker

20 december 2017 om 20:28 • Aangepast 20 november 2020 om 19:37
PSV is een ronde verder in de KNVB-beker. De Eindhovenaren kwamen tegen VVV-Venlo op achterstand, maar stapten uiteindelijk met een ruime 4-1 zege van het veld. Door de zege plaatst PSV zich voor de kwartfinale van het Nederlandse bekertoernooi.

90' Afgelopen, PSV wint en plaatst zich voor de kwartfinale van de KNVB-beker. Na een matig begin wint de thuisploeg uiteindelijk eenvoudig van VVV: 4-1.

90' GOAL! In de blessuretijd van de tweede helft scoort PSV, zoals het dat ook in de eerste helft deed. De verdediging van VVV stapt voor buitenspel, maar Nicolas Isimat-Mirin staat dat niet op het moment dat hij de bal in het doel van Delano van Crooij werkt.

86' Een grote kans voor Gastón Pereiro. Albert Gudmundsson levert de bal perfect af bij de aanvallende middenvelder. Pereiro krijgt de bal echter niet voorbij Delano van Crooij.

78' GOAL! Hirving Lozano brengt PSV op een 3-1 voorsprong. De buitenspeler trekt vanaf de linkerkant naar binnen toe, gaat langs twee VVV-spelers en verrast doelman Delano van Crooij met een bekeken schot in de korte hoek.

70' Hirving Lozano stuurt VVV-verdediger Jerold Promes het bos in. Vanuit kansrijke positie schiet de Mexicaan hard over.

66' GOAL! Marco van Ginkel brengt PSV op voorsprong. De aanvoerder staat volledig vrij bij een vrije trap van Gastón Pereiro. Met zijn linker schiet hij de bal via de grond in het doel van VVV: 2-1.

65' Jeroen Zoet is attent als een lange bal tussen Daniel Schwaab en Santioga Ariast valt. De doelman werkt de bal weg.

61' Schotje van Joshua Brenet. Een afvallende bal komt voor de voeten van de verdediger, die de bal meteen op doel schiet. Delano van Crooij heeft geen enkele moeite om de bal te vangen.

59' Gastón Pereiro komt als invaller binnen de lijnen, een aanvallende wissel van trainer Phillip Cocu. Controleur Jorrit Hendrix gaat naar de kant.

53' Gele kaart voor Clint Leemans. De speler die in de jeugd van PSV actief was, krijgt de kaart voor commentaar op de leiding, niet voor de overtreding. Hirving Lozano probeert het, maar zijn schot vliegt hoog over.

51' Een scrimmage voor het doel van VVV. Meerdere PSV'ers proberen op doel te schieten, maar de bal komt iedere keer tegen een VVV-speler aan.

46' VVV-trainer Maurice Steijn keert niet meer terug op de bank bij VVV. De oefenmeester is naar de tribune gestuurd vanwege opmerkingen op de leiding.

45' GOAL! PSV komt in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte. VVV is boos op de arbitrage. Staf en spelers van de Limburgse club vonden het geen hands van Ralf Seuntjens. PSV neemt de vrije trap kort. Daniel Schwaab gooit de bal voor, Luuk de Jong schiet hem daarna binnen.

41' GOAL! Moreno Rutten brengt VVV op voorsprong tegen PSV. De verdediger kapt Steven Bergwijn uit met een goede aanname van de bal en schiet vervolgens raak: 0-1.

34' Het is nog niet de avond van Hirving Lozano. Hij werkt hard en loopt voor iedere bal, maar zijn acties mislukken telkens. En dan krijgt hij na een dik halfuur ook nog een flinke tik in z'n gezicht van VVV'er Roel Janssen.

30' Eerste doelpoging van VVV. Vito van Crooij probeert het van afstand, Jeroen Zoet heeft geen problemen om de bal te vangen.

22' PSV komt uit het niets bijna op voorsprong in het Philips Stadion. Marco van Ginkel kopt keurig naar de grond uit een voorzet van Hirving Lozano, maar de bal gaat net te weinig naar de hoek om VVV-goalie Delano van Crooij echt te verrassen. De doelman uit Venlo tikt de bal uit zijn goal.

10' Het lijkt alsof de spelers van PSV en VVV rekening houden met de fans die in de file staan. Het spel van PSV is traag, kansen zijn er in de eerste tien minuten niet.

1' Er is afgetrapt in Eindhoven. PSV heeft de wedstrijd in gang gezet.

Opstelling
Er staan drie Brabantse voetballers op het veld bij de aftrap. Opmerkelijk genoeg spelen ze alle drie in het witte shirt van VVV. Moreno Rutten (Den Bosch), Clint Leemans (Veldhoven) en Ralf Seuntjens (Breda) hebben een basisplaats bij de bezoekers. Met Damian van Bruggen staat er ook nog een PSV-huurling binnen de lijnen bij de Limburgse club.