Video

Luuk de Jong wil bekersucces met PSV: 'Wij nemen het bekertoernooi altijd serieus'

21 december 2017 om 09:55 • Aangepast 20 november 2020 om 19:37
nl
PSV zit bij de laatste acht in het Nederlandse bekertoernooi. Woensdagavond plaatste het zich voor de kwartfinale door VVV-Venlo met 4-1 te verslaan. Zo doen de Eindhovenaren na de winterstop nog volop mee in de strijd om twee prijzen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Dat PSV door de snelle Europese uitschakeling dit jaar meer focus heeft voor de KNVB-beker is niet waar volgens Luuk de Jong. "Ook al heb je Europees voetbal, dan leg je nog steeds de focus op bekerwedstrijden als je die speelt. We hebben wel minder gespeeld, dus heb je meer energie over. Maar dat moet niet veel uitmaken. Wij nemen het bekertoernooi altijd serieus."

De bekerzege, en daardoor de plaatsing voor de kwartfinale van het bekertoernooi, en de huidige koppositie in de eredivisie geven PSV vertrouwen. "We staan er lekker voor. Als we de laatste wedstrijd tegen Vitesse winnen, dan hebben we een goede eerste seizoenshelft gehad. Het is balen van de snelle Europese uitschakeling, maar hopelijk kunnen we een mooie tweede seizoenshelft van maken."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: PSV wint met ruime cijfers van VVV-Venlo in KNVB-beker

'Ajax een incidentje'
Joshua Brenet is blij met de zege, bovendien is het na de nederlaag tegen Ajax de derde wedstrijd waarin PSV ongeslagen blijft. "Je moet er direct weer staan, je van je goede kant laten zien. Voor je het weet gaan mensen zeggen dat je in een dip zit. Dat is niet zo. De nederlaag tegen Ajax was een incidentje, we hebben ons goed herpakt."

PSV kwam nog wel op achterstand. "We hadden zelf kansen, maar maakten ze niet. Dat was het. Op de kans die VVV direct afmaakt na hebben we niets weggegeven. Maar gelukkig hielden we rust in ons hoofd na de 0-1." Nu ligt de focus op zaterdag, dan sluit PSV 2017 af met een wedstrijd tegen Vitesse. Dat wordt een belangrijke wedstrijd. Gelukkig hebben we deze gewonnen, we kunnen met een goed gevoel tegen Vitesse spelen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.