Video

Na school wielrennen of mountainbiken: wielercollege in Ossendrecht geopend

21 december 2017 om 13:08 • Aangepast 20 november 2020 om 19:37
nl
In Ossendrecht is donderdagmiddag het wielercollege van het ZuidWestHoek College officieel geopend. Op de vmbo-school krijgen leerlingen de kans om naast de reguliere schoolvakken kennis te maken met de wielersport.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Rond de school is een wielerbaan van 1,4 kilometer en er is een gebied voor mountainbikers aangelegd. Na schooltijd hebben leerlingen met fietstalent of met meer belangstelling voor het wielrennen de mogelijkheid om extra te trainen. Bij de opening waren onder meer (oud)wielrenners Adrie van der Poel en Talitha de Jong, commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester Steven Adriaansen aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

Talitha de Jong is blij de opening van het wielercollege. “Hier kunnen kinderen op een veilige manier kennismaken met de wielersport. Ze hoeven niet per se de openbare weg op. Of het wielercollege grote wielernamen gaat voortbrengen, zal de tijd moeten leren”, aldus De Jongh.

Voor oud-renner Adrie van der Poel is het wielercollege een mooie bekroning. “Ik ben apetrots. Veel mensen hebben keihard gewerkt om het initiatief voor elkaar te krijgen”, zegt Van der Poel. “Het college is belangrijk voor de ontwikkeling van de wielersport in de breedte.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.