Brabant stelt 25,8 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen - Omroep Brabant

Brabant stelt 25,8 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen

21 december 2017 om 13:27
De 8000 panelen zullen energie leveren voor 500 huishoudens
De 8000 panelen zullen energie leveren voor 500 huishoudens
De provincie is van plan een lening van 25,8 miljoen euro beschikbaar te stellen zodat ongeveer 5000 huishoudens zonnepanelen kunnen plaatsen. Het geld wordt verdeeld over zes à zeven gemeenten in Zuidoost-Brabant.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Twaalf gemeenten in die regio zijn bezig met een groot zonnepanelenproject. Zes à zeven ervan hebben aangegeven belangstelling te hebben in een lening van de provincie. In totaal willen ze zo’n 70.000 zonnepanelen plaatsen samen.

Het project moet zonnepanelen mogelijk maken voor woningeigenaren, verenigingen, scholen en bedrijven die niet het geld hebben om de panelen in één keer te kopen. De gemeenten regelen dan de zonnepanelen, inclusief garantie en onderhoud. De deelnemer betaalt de investering af in 15 jaar.

Meer zonnepanelen
“Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk Brabanders omschakelen naar duurzaam opgewekte energie. Met de aanpak van de gemeenten kunnen meer mensen profiteren van zonnepanelen, ook als ze het geld voor de aanschaf niet hebben”, zegt gedeputeerde Anne-Marie Spierings.

Provinciale Staten moet het plan nog wel goedkeuren. Brabant wil het geld gebruiken dat is verdiend met de verkoop van energiebedrijf Essent.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...