Kies het mooiste kersthuis van Brabant: dit zijn de vier kandidaten

21 december 2017 om 20:22
nl
Waar staat het mooiste kersthuis van de hele provincie? Dat mag jij bepalen, samen met de kerstman. Vanaf donderdagmiddag halfzes kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. Omroep Brabant stelt de vier mooist versierde huizen aan je voor.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Na onze oproep stroomden deze maand massaal foto’s binnen van prachtige kersthuizen. Het werd geen gemakkelijke keuze om de mooiste vier te kiezen. Maar uiteindelijk is dit lijstje eruit gerold.

  • BOXTEL - Theo en Monique Blom hebben tientallen kerstmannetjes in hun tuin staan. In alle soorten en maten. Maar als er een levensechte kerstman voor hun deur staat, is dat toch wel even schrikken. De nominatie voor mooiste kersthuis van Brabant nemen ze dolblij in ontvangst. “We vinden het een hele eer!”, aldus Monique.

[youtube:https://youtu.be/xCT-g2MHqeA] 

  • EINDHOVEN - Voor sommige mensen is een boom met lampjes niet genoeg. Die pakken flink uit. Zoals Bart en Rickye Wouters uit Eindhoven. Zij toveren elk jaar hun tuin om in een kerstsprookje met rendieren, een kerstman, een arrenslee en honderden lichtjes.
  • GILZE - Het huis van Gerrit en Ingrid Vermeulen uit Gilze is een explosie van licht in de straat. De tuin en het huis zijn van boven tot onder versierd. Is dit het mooiste kersthuis van Brabant?


[youtube:https://youtu.be/14lA0KZqpIw]

  • BREDA - De tuin van Ronald Nijhuis en Marie-José van Ginneken verandert elke avond in een swingende kersttuin. Honderden lampjes knipperen een half uur lang op een zelfgemaakte muziekmix. Om klokslag halfacht is het showtime.

LEES OOK: Is de muzikale kersttuin in Breda de mooiste van Brabant?

[youtube:https://youtu.be/VuZ8u8bTXUA]

Je kan hier je stem uitbrengen tot vrijdagmiddag twaalf uur. Daarna worden de stemmen geteld. De onthulling van de winnaar is rechtstreeks te zien in de uitzending van Brabant Nieuws om halfzes. De bewoners nemen de titel ‘Mooiste Kersthuis’ over van de familie Visser uit Veldhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.