Multifunctionele 'sportcampus' in Breda gaat er komen

21 december 2017 om 16:58
nl
De kogel is door de kerk. Het nieuwe multifunctionele sportcomplex in Breda is haalbaar en betaalbaar. De gemeente en ROC West-Brabant hebben daar onderzoek naar gedaan. Het zogenoemde ‘talentencomplex’ dat zich richt op talentontwikkeling en breedtesport, moet medio 2020 af zijn.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De locatie wordt het terrein van het Vitalis College aan de Terheijdenseweg. Het zal extra binnensportruimte voor verenigingen bieden. Daarnaast krijgt Breda nu een sporthal waar topsporttrainingen- en wedstrijden kunnen plaatsvinden. Bovendien voldoet het hele complex aan de normen van NOC*NSF.

'Sportcampus'
Volleybalvereniging De Burgst en basketbalvereniging Barons zullen zich er vanaf 2020 vestigen. Het talentencentrum wordt een ontmoetingsplaats voor sporters en sportfaciliteiten, een soort ‘sportcampus’. Fysiotherapie, fitness en sport-ondersteunende medische functies krijgen een plek.

Wethouder Paul de Beer van Sport is ervan overtuigd dat dit de regio een sportieve impuls gaat geven. “De nieuwe mbo-opleiding Sport en Bewegen van ROC West-Brabant gaat daar ook een boost aan geven”, aldus de Beer. “Breda brengt hier topsport, breedtesport, onderwijs en regio samen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.