Wie is PSV-aanwinst Maximiliano Romero?

21 december 2017 om 21:45
nl
PSV maakte donderdagmiddag de komst van Maximiliano Romero bekend. De 18-jarige spits komt over van Vélez Sarsfield uit Argentinië. In Europa is Romero nog een relatief onbekende spits. Wie heeft PSV nu gekocht? We stellen hem voor via zes video’s.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Doelpunten
Romero maakte dit seizoen als tiener al vier goals op het hoogste niveau in Argentinië. Dit deed hij in tien wedstrijden. Een compilatie van doelpunten die de spits maakte in het shirt van Vélez Sarsfield.

[youtube:https://youtu.be/BRxrM2iv3Ck]

Boem, 'goooaaaallllll'
In de eerste wedstrijd van het seizoen scoorde Romero twee keer tegen Tigra. De commentator van dienst werd gek, zoals commentatoren in Zuid-Amerika dat wel vaker doen. 

[youtube:https://youtu.be/PU-L1ZApwuA]

Geen afwachtende spits
Een spits die in de punt van de aanval staat en wacht tot hij een kans krijgt? Nee, zo'n speler is Romero niet. In Argentinië laat hij zich bij Vélez Sarsfield met regelmaat zien op de flanken. Daarnaast laat hij zien dat hij met zijn snelheid en techniek voor gevaar kan zorgen.

[youtube:https://youtu.be/hAkiaNJ-P2w]

Eerste interview in Nederland
PSV maakte donderdag bekend dat Romero zijn handtekening heeft gezet onder een langdurig contract. De spits sprak met PSV TV over zijn toekomst. "Ik heb al gescoord voor mijn team in Argentinië, dat wil ik hier ook doen."

[youtube:https://youtu.be/vkjOd22AGTg]

Jeugd
Als jeugdspeler van Vélez Sarsfield scoorde Romero er lustig op los. Een video met heel wat goals van de Argentijnse aanvaller.

[youtube:https://youtu.be/PK9Xe90k2Pk]

Grote talenten
In Argentinië wordt Romero gezien als een groot talent. Op heel wat lijstjes met de grootste talenten staat de naam van de voorhoedespeler. In de top tien van talenten van World of Football staat Romero op plaats twee. Oordeel zelf: heeft PSV de beste jonge Argentijn naar Nederland gehaald?

[youtube:https://youtu.be/omPeMgsN42U]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.