'Vet! En dit is slechts het topje van de ijsberg...', trailer van de film Redbad maakt de tongen los

22 december 2017 om 12:34
nl
Veldslagen met zwaarden, pijlen en bogen... getekende gezichten, paarden in volle galop door de branding... De trailer van de film Redbad, die voor een belangrijk deel in het preHistorisch Dorp in Eindhoven is opgenomen, is veelbelovend. In de zomer van 2018 is Redbad in de bioscoop te zien. "Ik weet zeker dat het een hele gave film gaat worden."
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De film van de Eindhovense regisseur Roel Reiné is de grootste productie die ooit in Nederland is gemaakt. De film draait om Radboud, die in de vroege Middeleeuwen veertig jaar koning van de Friezen was. De bekende Breaking Bad-acteur Jonathan Banks is een van de acteurs. Hij speelt een schurk. Verder zijn er hoofdrollen voor Gijs Naber, Huub Stapel, Egbert-Jan Weber, Loes Haverkort en Teun Kuilboer.

'Wow!'
Het preHistorisch Dorp in Eindhoven werd voor de film omgebouwd tot Dorestad, een belangrijke Nederlandse handelsplaats in de middeleeuwen. Hiervoor werd op het complex onder meer een kerk gebouwd, een groot Vikingschip geplaatst en werden steigers aangelegd.

Werknemers van het preHistorisch Dorp in Eindhoven hebben de trailer dan ook met interesse bekeken. "Een maand lang was ons complex het decor voor de opnames", vertelt Richard van den Beld, manager Bedrijfsvoering en Commercie. Hij herkent veel van het preHistorisch Dorp in de film. "De veldslagen, het dorpse leven en veel binnenscènes zijn hier geschoten. Wow!"
[YouTube:https://youtu.be/6HhENDjNubM]
Wie is de Mol?
Voor de opnamen in Eindhoven werden verschillende figuranten gezocht. Een van de Brabanders die zich aanmeldde, was John Guntlisbergen uit Sint-Oedenrode. "Vet man!", reageert hij bij het zien van de Redbad-trailer.

"Ik heb acht dagen in het preHistorisch Dorp gedraaid en drie dagen in Friesland", vertelt hij. "Het was een super ervaring. Dit staat na mijn deelname aan Wie is de Mol? op de tweede plaats."

Guntlisbergen vindt de teaser prachtig. "Maar dit is slechts het topje van een hele grote ijsberg. Ik weet zeker dat het een hele gave film gaat worden."

Fotoreportage
Onze fotografe name ook een kijkje op de filmset tussen de figuranten en bekendheden. De fotoreportage is hier te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!