Video

Film van Nick en Wout uit 'net geen boerengat' Gemert wordt webserie op NPO 3

22 december 2017 om 12:16
nl
Van wat hobbyen in de achtertuin met Youtube-filmpjes naar een speelfilm die landelijke bekendheid krijgt. NPO 3 heeft een webserie gemaakt van ‘Scars’, een film over schurk The Joker van Nick Janssen en Wout Kanters (beide 25) uit Gemert.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Nu ik er zo over nadenk, is dat best wel een prestatie”, zegt Nick. “De filmwereld is heel erg ons kent ons. Eigenlijk komt iedereen uit Amsterdam. Daar zijn wij toch maar mooi tussengekomen als twee jongens uit Gemert, nog net geen boerengat.”

Fan-made film
Scars gaat over The Joker, een schurk uit de strips van DC Comics. Dé vijand van Batman. Nick en Wout zijn ontzettend fan van de verhalen. Ze vonden alleen wel dat er weinig bekend was over de superschurk. Hoe komt hij aan zijn littekens? En waarom is hij eigenlijk zo slecht?

Het duo heeft ervaring met het maken van dit soort video’s, ook wel fan-made genoemd. Je laat je dan inspireren door verhalen of films en gaat er dieper op in. Of je laat een andere kant zien. Nick en Wout doen dit ook op hun Youtube-kanaal Woody Wonder.

LEES OOK: Uit de hand gelopen oorlogsfilm van Nick en Wout beleeft Hollywoodpremière

Jonge Joker
In de film zie je Jerome, zoals The Joker volgens de heren echt heet, in zijn jonge jaren. Hij groeit op in een gezin met een vader die alcoholist is. Zijn moeder wordt mishandeld door hem. Jerome wil een beter leven voor haar, maar eindigt daardoor zelf op het verkeerde pad.
[Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=W50qpXI1D8Y]

Een deel van de speelfilm is iedere week op NPO3.nl te zien, vanaf deze zaterdag. Na iedere aflevering zijn er ook filmpjes van achter de schermen te zien. Wout en Nick leggen dan uit hoe ze de scènes en special effects maken.

'Mooie kans'
“Het is hartstikke fijn om zo’n kans te krijgen van een omroep. Dat ze talent zien”, vindt Nick. “Voor NPO en de KRO-NCRV is het natuurlijk kijken hoe zo’n webserie uitpakt. Dat is ook allemaal redelijk nieuw.”

Er zijn wel plannen om de film ook nog op televisie uit te zenden, maar de KRO-NCRV heeft hier nog geen definitief besluit over genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.