DNA-sporen leiden mogelijk tot oplossing van Schijndelse keienzaak

22 december 2017 om 18:53
nl
Het rechercheteam heeft vooruitgang geboekt in het onderzoek naar het keienongeluk in Schijndel. Daarbij raakte een vrouw zwaargewond. Zij reed met haar auto op keien die bewust op de weg waren gelegd. De rechercheurs hebben bruikbare DNA-sporen gevonden.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De afgelopen maanden heeft het team diverse getuigen gehoord. Alle resultaten van het forensisch sporenonderzoek zijn uitgebreid onder de loep genomen. Op details over de DNA-sporen kan de politie nog niet ingaan omdat het onderzoek nog loopt.

"Er is beweging in het onderzoek en we geloven dat er een reële kans is dat de zaak opgelost wordt", laat het rechercheteam weten.

LEES OOK: Wie legde keien op de weg in Schijndel? 'Er zijn mensen die meer weten'

Bijna dood
De keien werden volgens de politie bewust op de Structuurweg in Schijndel gelegd. De 32-jarige Tynni reed met haar auto op die keien. Een week lang balanceerde ze op het randje van de dood. Ze werd kunstmatig in slaap gehouden. Tynni was tijdens het ongeval in verwachting. Met het kindje, dat begin volgend jaar geboren moet worden, gaat het goed.

LEES OOK: Tynni nog steeds zwanger na ernstig keienongeluk, kindje maakt het goed: 'Ons meisje is een bikkel'

Woordvoerder Els Reijnders noemt het een 'schrijnende zaak'. Natuurlijk hoopt de politie dat de dader of daders zich na deze nieuwe informatie melden. "Als je daarvoor verantwoordelijk bent, kom dan naar ons toe. We houden sterk rekening met opzet.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.