Eerst Vitesse verslaan, daarna gaat PSV 'met de voetjes in het witte zand kriebelen'

22 december 2017 om 15:35 • Aangepast 20 november 2020 om 19:35
nl
Met de bekende namen speelt PSV zaterdagavond de laatste wedstrijd van 2017. In eigen stadion is Vitesse de tegenstander, waarna rond halftien voor PSV de kerstvakantie begint. Dat kan gevierd worden in de wetenschap dat na de winterstop nog op twee fronten om de prijzen wordt meegedaan. De competitie, waarin PSV koploper is én de beker. Daarin wacht in de kwartfinale Feyenoord.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar moet gewonnen worden om met een goed gevoel aan het kerstdiner te beginnen. 

"Als we winnen gaan we goed de winterstop in en kunnen we terugkijken op een goede eerste seizoenshelft in de competitie en de beker. Maar we moeten Vitesse niet onderschatten", aldus trainer Phillip Cocu. "Die wedstrijd heeft alle aandacht nodig en we mogen absoluut niet al met onze gedachten met onze voeten in het witte zand aan het kriebelen zijn."

Uitkijken naar Feyenoord-PSV
PSV doet dus nog volop mee in de beker. In de kwartfinale op 31 januari moet Feyenoord worden verslagen. Een loodzware opgave, maar wel een mooi vooruitzicht.

"Een topwedstrijd en mooi om naar uit te kijken. Het duurt nog even en het is wat voorbarig om de winnaar van deze wedstrijd al de favoriet van de beker te noemen. Eerst deze horde nemen en dan zien we wel weer verder", aldus Cocu.

Wachten op privacy instellingen...


Genieten van Romero
Onduidelijk is of de nieuwste aanwinst Maximiliano Romero al bij die wedstrijd aanwezig kan zijn. PSV heeft de 18-jarige Argentijn aangetrokken voor het komende seizoen.

Er zijn echter steeds meer geluiden dat de spits mogelijk al in de winterstop aansluit. Voor Cocu is dat ook nog een vraagteken, maar hij is wel erg blij dat de speler naar PSV komt.

Een echte nummer 9
"Hij is een groot talent en daar gaan we veel plezier aan beleven. Een echte 'nummer 9'. Het is afwachten hoe snel hij zich hier aanpast aan het spel, de cultuur en de taal. Hij is nog jong en heeft enorm veel potentie. Het is zeker dat we van hem gaan genieten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.