Video

Met kerst gaat niets boven 'un goei stukske vlees', topdrukte bij slagers en poeliers

22 december 2017 om 17:29 • Aangepast 20 november 2020 om 19:35
nl
Een lekker stukje vlees, dat willen de meeste mensen met kerst op hun bord. Voor een echt goed stukje vlees ga je niet naar de supermarkt, maar naar de slager of de poelier. Daar is het topdrukte deze dagen. Zo ook in Diessen bij Poelier Kapteijns.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Het lijkt wel of het hele dorp bij René Kapteijns de winkel binnen stapt. Het belletje dat gaat als de deur opent, rinkelt continue. Toch wordt de grootste drukte zaterdag verwacht. "Ik mag niet klagen", vertelt René. "Ook buiten de kerst weten ze de winkel goed te vinden."

Verser kan niet
Dat heeft alles te maken met de versheid van het vlees. "Verser kan eigenlijk niet. De dieren worden op dezelfde locatie gevoed, geslacht en verkocht."

Het is de enige poelier in Nederland waar dat op deze manier nog gebeurt. "Vroeger was dat een stuk normaler, maar tegenwoordig zijn de eisen zo streng dat het bijna onmogelijk is om alles zelf te doen. Wij doen het omdat we dit al 32 jaar doen. Het is een traditie die wij gewoon moeten voortzetten."

Wachten op privacy instellingen...


Terwijl René de kakelverse kalkoenen, hazen en hertenbiefstukken fileert, loopt het storm in de winkel. Bestellingen worden niet meer aangenomen en op de aandacht van Omroep Brabant zit René ook niet per se te wachten. "Ik vind het leuk dat jullie langskomen, maar we zijn bang dat we het daardoor nog drukker krijgen."

Goed vooruitzicht
Gelukkig is het vooruitzicht goed. Met kerst ontbreekt 'un goei stukske vlees' natuurlijk niet bij de familie Kapteijns. Waar de poelier zelf van houdt? "Een hertenfilet of een hazenpepertje. Ik hou van een stuk vlees puur uit de natuur. Een dier dat opgroeit in het wild, zonder medicijnen of iets dergelijks. Dat vind ik geweldig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.