NAC-stadion wordt mogelijk toch verkocht, Ebert Dollevoet wil bod uitbrengen

22 december 2017 om 20:12
nl
De kans bestaat dat het Rat Verlegh Stadion in Breda toch nog wordt verkocht. Ebert Dollevoet, eigenaar van NHG Horeca Group, gaat voor eind januari een nieuw bod uitbrengen op het onderkomen van voetbalclub NAC. Vorige week donderdag maakte de gemeente Breda als eigenaar bekend het stadion niet te verkopen omdat de biedingen te laag waren.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De gemeente Breda zag vorige week af van verkoop van het NAC-stadion. Van de zes geïnteresseerde partijen hadden uiteindelijk slechts twee kandidaten daadwerkelijk een bod uitgebracht. Het college vond beide biedingen niet voldoen aan de gemeentelijke wensen en blies de verkoop daarom af. De NHG Horeca Group gaat nu een nieuwe poging wagen.

'Concurreren tegen NAC is niet gepast'
De NHG Horeca Group was één van de bedrijven die zich in eerste instantie had aangemeld, maar later weer terugtrok uit het verkoopproces. Eigenaar Ebert Dollevoet deed een bod, maar meldde zich af op het moment dat hij hoorde dat NAC zelf ook gegadigde was. Via de stichting Rat Verlegh had de voetbalclub zich op het laatste moment ingeschreven als mogelijke koper.  

"Ik wilde absoluut geen concurrent van NAC zijn", zegt Dollevoet, die met zijn bedrijf onder meer de horeca bij NAC en PSV verzorgt. "Dat vind ik niet gepast. Tegen de club waar ik mee samenwerk, ga ik niet concurreren. Ik heb me dus meteen afgemeld bij de gemeente Breda. Ik wilde juist het stadion kopen om NAC en de supporters te helpen. De club zit met het probleem van een te hoge huur en die wilde ik naar beneden zien te krijgen."

De weg is weer vrij
Misschien kan dat alsnog. De weg lijkt weer vrij omdat de gemeente de hele zaak heeft afgeblazen vanwege te lage biedingen. Dollevoet komt met zijn NHG Horeca Group in ieder geval voor eind januari met een (nieuw) bod op het Rat Verlegh Stadion. "Of dat nog kan? Ja, ik verwacht dat je te allen tijden een bod kan doen", zo zegt de Brabantse zakenman. 

De gemeente Breda zal de aanbieding graag in ontvangst nemen. Voor het college is het de kans om in 2018 misschien toch nog de door de gemeenteraad gewenste ontvlechting met NAC voor elkaar te krijgen. Wethouder Alfred Arbouw zei vorige week nog tegen Omroep Brabant dat hij niet uitsluit dat het stadion alsnog verkocht gaat worden in de toekomst.

'Goed verhaal'
Ook NAC zal geen enkele moeite hebben met deze ontwikkeling. De club was vorige week nog zeer teleurgesteld dat het zelf naast het stadion greep, maar krijgt met NHG een huurbaas waar men iets mee kan. NAC doet al jaren in goede harmonie zaken met de horecaman en bovendie wil die, en dat is zeer belangrijk voor de Bredanaars, de huur voor de voetbalclub verminderen. 

"Ik denk dat er achter mijn bieding een goed verhaal zit", zegt Dollevoet. "Ik koop het stadion niet om het in verval te laten raken. Ik ga het gebruiksvriendelijker maken en multifunctioneel. Er is nog niks concreet, maar ik wil er natuurlijk concerten gaan organiseren. Ik zit per slot van rekening in die wereld. Maar voetbal blijft het allerbelangrijkste."

Wederzijds belang
"NAC en ik hebben hier een wederzijds belang. Als het beter gaat met de club, gaat het ook beter met mij. De huur van NAC moet naar beneden en de begroting omhoog. Samen met de club kijk ik naar de mogelijkheden", aldus Dollevoet. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.