Video

Kerstdrukte: 'Je kunt over de koppen lopen'

23 december 2017 om 13:04 • Aangepast 20 november 2020 om 19:33
nl
Bij supermarkten, bakkers, slagers, poeliers en cadeauwinkels is het zaterdag alle hens aan dek. Veel mensen doen de laatste boodschappen voor de kerstdagen. In sommige supermarkten gingen zelfs kort na middernacht al de eerste medewerkers aan de slag.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“In sommige winkels kun je over de koppen lopen, maar van stress is geen sprake”, zegt Omroep Brabant-verslaggever Tom van den Oetelaar. Dat beeld wordt bevestigd door de manager van Jumbo De Burcht, Rolf Hoogkamer: “We hebben vandaag zo’n vijftig mensen ingezet om de vakken te vullen, klanten te helpen in hun zoektocht naar bepaalde producten of te assisteren bij het inpakken van de boodschappen.”


Wachten op privacy instellingen...

In de Jumbo in winkelcentrum De Burcht is het dan ook een drukte van jewelste. Sommige winkelende mensen zoeken haastig naar de laatste producten op hun boodschappenlijstje. Andere mensen zijn een stuk relaxter en maken hier en daar een praatje dat steevast wordt afgesloten met: ‘Prettige dagen nog!’

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Hoogkamer was zaterdag al in alle vroegte in zijn supermarkt aanwezig. “De medewerkers van de bakkerij waren zelfs al vanaf twee uur aan de slag om alle bestellingen in orde te maken. We proberen onze klanten vandaag en morgen zo goed mogelijk te bedienen. Na sluitingstijd gaat er nog een extra vulploeg aan de slag, zodat we zondag weer volle schappen hebben.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.