Video

Steven Kruijswijk gaat voor succes in Tour de France: 'Ik denk richting de top vijf'

24 december 2017 om 00:00
nl
Steven Kruijswijk reed zeven keer de Giro d'Italia, meerdere keren met podiumambities. In 2018 laat hij de Italiaanse rittenkoers links liggen, Kruijswijk wil in de Tour de France een hoge eindklassering rijden.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

In overleg met de ploeg heeft Kruijswijk gekozen voor deelname aan de Tour de France. "We hebben gekeken wat de ambities van de ploeg zijn en wat mijn ambities zijn. We hebben samen een plan gemaakt, daar kwam dit jaar de Tour uit. We hebben gekeken of de Giro en Tour te combineren was, maar we hebben gekozen om volledig te focussen op de Tour en daar zo fris mogelijk te beginnen."

In de Tour wil de renner uit Nuenen meedoen in de top van het klassement. "Het is altijd lastig om dat vooraf te zeggen, maar het is wel mijn ambitie om richting de top vijf te gaan. Ik denk dat we ambitieus mogen zijn."

De tekst gaat verder onder de video met het interview van Steven Kruijswijk.
[youtube:https://youtu.be/oaL7-gtxrg8]

Kruijswijk is niet de enige renner van Team LottoNL-Jumbo met ambities in de Tour. "We gaan waarschijnlijk met een hele sterke ploeg. Dylan Groenenwegen, Primoz Roglic, Robert Gesink. Dat zijn pijlers die dagen pakken. Dylan gaat in de eerste week flink sprinten, die zal wat druk wegnemen. De druk zal niet alleen op mijn schouders komen te liggen. We gaan voor succes van het team, daar ben ik onderdeel van."
[tweet:https://twitter.com/DeFaab/status/944608427036340225]
Kasseienrit
Lars Boom heeft de dag van etappe negen van de Tour de France waarschijnlijk al meerdere keren omcirkeld in zijn agenda. "Ik ben blij dat ik in de voorselectie zit van de Tour, ik ga er een beetje vanuit dat ik de Tour ga rijden. En zo’n etappe zou supermooi zijn om aan deel te mogen nemen. Ik ben de laatste winnaar van een kasseienrit, dat is altijd iets speciaals. Het zou heel fijn zijn om de laatste winnaar te blijven."

Voor de grote ronde van Frankrijk richt Boom zich op 'heel het voorjaar'. "In principe ga ik Parijs-Nice rijden. Ik wil daar ritten winnen met Dylan en zelf een goed niveau halen. Na die koers moet ik een goede periode hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.