NAC sluit 2017 af met een stunt, ploeg van trainer Stijn Vreven wint van FC Utrecht

23 december 2017 om 17:47 • Aangepast 20 november 2020 om 19:33
NAC heeft de laatste wedstrijd van 2017 met winst afgesloten, de Bredase ploeg won met 3-1 van FC Utrecht. Voormalig NAC-spits Cyriel Dessers scoorde voor FC Utrecht, maar door doelpunten van Pablo Mari, Thierry Ambrose en Angelino pakte de ploeg van trainer Stijn Vreven een verdiende overwinning.

90' Afgelopen. NAC pakt de winst, een verdiende overwinning voor de Parel van het Zuiden.

90' GOAL! Rico Strieder maakt een overtreding op de rand van het strafschopgebied. De FC Utrecht-speler krijgt geel, omdat hij die eerder in de wedstrijd ook al kreeg moet hij met rood naar de kleedkamer. Angelino schiet de vrije trap heerlijk binnen. Een geweldige vrije trap van de linksback, die de bal met veel gevoel over de muur lepelt.

90' Vijf minuten blessuretijd!

86' Het publiek in het Rat Verlegh Stadion zit op het puntje van de stoel. De spanning is groot. FC Utrecht zet druk en jaagt op de gelijkmaker. Op de counter liggen er voor NAC mogelijkheden om de beslissing te forceren.

81' Bijna 3-1 voor NAC. Na een snelle counter geeft Thierry Ambrose de bal aan Manu Garcia. De Spaanse spelmaker kapt de bal terug en schiet vervolgens net naast.

75' GOAL! Uitgerekend Cyriel Dessers scoort voor FC Utrecht. De Belgische spits brengt de spanning terug in de wedstrijd. Een uitstekende actie van Kerk, die Dessers de bal geeft. De spits legt de bal goed en schiet vervolgens raak.

71' GOAL! Thierry Ambrose zet NAC op 2-0. Giovanni Korte zet goed voor. Rai Vloet mist de bal volledig, maar Ambrose staat op de goede plaats en maakt de tweede treffer van de avond. In de tweede helft stond NAC heel de tijd onder druk, maar de goal van Ambrose zorgt voor lucht.

70' Kans voor Cyriel Dessers. Zakaria Labyad geeft de bal met een hakje aan de spits, die in kansrijke positie op het doel van NAC schiet. Doelman Mark Birighitti pakt de inzet.

67' NAC komt steeds meer onder druk te staan. FC Utrecht gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

65' Gele kaart voor Bart Meijers. De verdediger krijgt een prent voor het wegtrappen van de bal. Opmerkelijk is dat NAC tot aan gele kaart nog geen overtreding had gemaakt.

52' Enorme kans voor Mounir El Allouchi om de 2-0 te maken. Rai Vloet legt de bal terug op de rand van het strafschopgebied. El Allouchi probeert de bal in de hoek te plaatsen, FC Utrecht-goalie David Jensen kan de zachte inzet simpel pakken.

46' De bal rolt weer in Breda.

45' Zakaria Labyad schiet maakt bijna zijn achtste treffer van het seizoen. De FC Utrecht-speler krult de bal net naast het doel.

40' Wissel bij FC Utrecht levert applaus op van de NAC-fans. Yassin Ayoub verlaat geblesseerd het veld, voormalig NAC-speler Cyriel Dessers komt als vervanger binnen de lijnen.

39' Kansje voor Zakaria Labyad. De topscorer van FC Utrecht schiet van net binnen het strafschopgebied, maar NAC-goalie Mark Birighitti heeft geen enkele moeite om de bal te vangen.

35' Na de openingstreffer is het even wat rustiger op het veld. NAC was in het eerste half uur zeer energiek, de thuisploeg neemt even wat gas terug.

26' GOAL! Pablo Mari zet NAC op voorsprong. Een corner wordt weggewerkt door de defensie van FC Utrecht. Via Manu Garcia komt de bal daarna bij Angelino, de back gooit de bal vervolgens perfect voor het doel. Pablo Mari loopt vervolgens tegen de bal aan en brengt zijn ploeg zo op een 1-0 voorsprong.

22' NAC-goalie Mark Birighitti komt heel goed weg. De Australische goalie schuift de bal uit het niets in de voeten van FC Utrecht-aanvaller Kerk. Hij geeft de bal vervolgens voor op Sander van de Streek, zijn kopbal gaat net over het doel van NAC heen.

20' Weer zorgt Manu Garcia met een prachtige pass voor gevaar. Thierry Ambrose en Rai Vloet lopen elkaar voor doelman Jensen in de weg, waardoor de goalie van FC Utrecht de bal uiteindelijk toch op kan rapen.

15' Obstructie van Mark van der Maarel als linksback Angelino de bal met een hoogstandje over de back van FC Utrecht speelt. Geen geel, wel een vrije trap. Vanuit die vrije trap is er weer dreiging van NAC. De thuisploeg heeft de rollen helemaal omgedraaid en is momenteel de baas in eigen huis.

12' Doelpunt? Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer zegt van niet. NAC is heel dicht bij de openingstreffer. Manu Garcia brengt Thierry Ambrose met een prachtige pass in stelling. De Franse spits kopt niet op goal, maar legt de bal terug. Rai Vloet schiet de bal voorbij de doelman van FC Utrecht, maar Mark van der Maarel haalt hem op de doellijn weg.

9' Eerste doelpoging van NAC komt van Mounir El Allouchi. Op aangeven van Giovanni Korte schiet de middenvelder van net buiten het strafschopgebied, zijn schot gaat echter hoog over.

6' FC Utrecht heeft veelvuldig de bal, NAC loert op een counter. De Bredase club krijgt daar in de beginfase van de wedstrijd de kans nog niet voor.

1' Er is afgetrapt in Breda. Zakaria Labyad heeft de wedstrijd in gang gezet.

Opstelling
Trainer Stijn Vreven stuurt dezelfde elf spelers het veld in als tegen sc Heerenveen. Bij de bezoekers zit voormalig NAC-spits Cyriel Dessers op de bank. De supporters van NAC zien de Belgische aanvaller, die een groot aandeel had in de promotie naar de eredivisie, in de winterstop graag terugkeren naar het Rat Verlegh Stadion.