Eropuit op tweede kerstdag: naar de levende kerststal of de woonboulevard

26 december 2017 om 15:58
nl
Brabant trok er massaal opuit op tweede kerstdag. Traditioneel was er grote drukte op de woonboulevards, maar ook levende Kerststallen trokken veel volk.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Wie de levende Kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch wilde zien moest wat geduld hebben en buiten al aansluiten in een lange rij. Minder druk was het bij de levende kerststal bij de Boshut bij Schaijk, die er voor de eerste keer stond. Daar gingen vooral kinderen op de foto.

Bolderkarren opslag
"Eigenlijk is deze hut een opslagruimte voor bolderkarren, maar we vonden hem zo mooi dat wij er even een kerststal van hebben gemaakt", zegt Alice van den Broek van de Boshut. Ze noemt het een ludieke kerststal, die wat leven in de brouwerij brengt. Veel mensen combineren een bezoekje aan de kerststal met een boswandeling om even uit te waaien.

Aanbiedingen scoren
Bijna geen vrije parkeerplaats op woonboulevard Ekkersrijt op Tweede Kerstdag. Traditioneel is het volle bak bij IKEA. Maar ook de bouwmarkten trekken veel volk: "Wij kwamen even een aanbieding uit de folder halen. dat is toch mooi meegenomen in deze dure maand", zegt een man.

Alleen bij de loempiakraam op de woonboulevard is niets te doen. Kennelijk zitten de mensen nog vol van de kerstmaaltijden.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.