Werken tijdens de feestdagen, in het ziekenhuis hebben ze geen keus: ‘Je kunt veel betekenen'

28 december 2017 om 10:49
Foto: archief
Foto: archief
Veel mensen moeten er niet aan denken, werken tijdens kerst of oud en nieuw. In het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal hebben ze geen keus. En dus proberen de artsen en verplegers er het beste van de maken, voor zichzelf en voor de patiënten.
Profielfoto van der Valk Tobias van, Rob van Kaathoven
Geschreven door
der Valk Tobias van, Rob van Kaathoven

“Patiënten krijgen een extra hapje tijdens de kerst: gebakjes, bonbons, dat soort dingen”, zegt voedingsassistente Loes Savelhouls. Ze vindt het niet zo erg dat ze de feestdagen doorbrengt in het ziekenhuis en niet aan de eettafel met familie: “Mensen denken dat het vervelend is om met de feestdagen te werken, maar het geeft ook heel veel meerwaarde. Je kan zoveel extra’s bieden aan patiënten.”

Patiënten
Dat beaamt ook Lieke Haagen, verpleegkundige in het ziekenhuis. “Patiënten zijn hier 24 uur per dag. Het is belangrijk dat we wat extra’s voor ze doen. Dat iemand zegt: ‘We zijn er voor u en proberen de feestdagen ook voor u zo fijn mogelijk te maken.'”

De medewerkers nemen zelf ook wel even een momentje om een eigen feestje te vieren. Loes: “Tijdens kerst doen we rond elf uur altijd even een rondje met koffie met een andere afdeling. Iedereen brengt dan eigen hapjes mee en maken we het met elkaar gezellig.”

Kerst of oud en nieuw
Gelukkig hoeven ze de feestdagen niet helemaal aan zich voorbij te laten gaan. Er mag worden gekozen tussen kerst en oud en nieuw. Voor verpleegkundige Lieke geen moeilijke keuze: “Met oud en nieuw ga ik feesten.”

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...