Video

5,5 jaar na aanslag is het eindelijk zover: Waalre heeft een nieuw gemeentehuis

29 december 2017 om 14:44 • Aangepast 20 november 2020 om 19:28
nl
De verhuisdozen staan nog opgestapeld, her en der wordt er nog wat geklust, maar het is echt bijna zover. 5,5 jaar nadat het oude gemeentehuis afbrandde na een aanslag, heeft Waalre een nieuw gemeentehuis. Dinsdag is de officiële opening, maar wij kregen alvast een rondleiding van de burgemeester.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Het nieuwe Huis van Waalre is niet alleen een gemeentehuis. In het pand zitten ook ruimtes voor verenigingen, een bibliotheek, een café, en een grote zaal voor repetities en optredens. "Je kunt hier een kopje koffie of iets anders komen drinken, op het terras zitten en van het uitzicht genieten”, legt burgemeester Jan Brenninkmeijer uit.

Heel veel zonnepanelen
Het nieuwe gemeentehuis is energieneutraal. Dat betekent dat alle energie die nodig is voor het gebouw, zelf wordt opgewekt. "We hebben warmtepompen en op het hele dak liggen zonnepanelen."

Wachten op privacy instellingen...

In het nieuwe gemeentehuis is een deel van het oude pand 'hergebruikt', met daarin de raadszaal, die ook als trouwzaal dienst gaat doen. Die zaal is nog niet helemaal klaar, de stukadoors zijn er nog hard bezig.

Schandvlek uitgewist
Het oude gemeentehuis brandde in 2012 af, nadat twee auto's het gebouw ramden. Sindsdien zat het personeel van de gemeente verspreid over twee locaties.  Dat de gemeente nu terugkeert op de oude plek betekent veel voor Waalre, zegt de burgemeester. "Het is goed om hier terug te zijn. Mensen zien dit als een nieuw begin."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.