Michael van Gerwen raakt geen dartpijltje aan tot zijn clash met Barney - Omroep Brabant

Michael van Gerwen raakt geen dartpijltje aan tot zijn clash met Barney

29 december 2017 om 14:19
nl
Wie denkt dat Michael van Gerwen donderdag volop aan het trainen was voor de wedstrijd tegen Raymond van Barneveld, heeft het mis. De topdarter uit Vlijmen heeft zoveel mogelijk rust gepakt voor de clash met Barney.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

“Ik raak geen pijl aan. Het is niet zo dat ik het nog moet leren of ineens niet meer weet hoe hoog de bullseye hangt. Het is voor mij veel belangrijker om tijd door te brengen met familie en uit te rusten.”

Vrouw en dochter
De vrouw en dochter van Van Gerwen zijn momenteel ook in Londen, waar de Vlijmenaar deze periode in een hotel verblijft. Vol zelfvertrouwen werkt Mighty Mike naar het duel met Barney toe. “Ik ben de zware favoriet. Maar Raymond blijft een gevaarlijke speler, dat weet je gewoon."

Op het vorige WK won Van Gerwen in de halve finale met 6-2 van Van Barneveld. Dat was een krankzinnige partij, waarin beide spelers extreem goed gooiden. Het jaar daarvoor troffen de spelers elkaar ook al tijdens de mondiale eindstrijd, toen in de derde ronde. De rollen waren toen omgedraaid. Barney won met 4-3.

'Ik heb geen concurrentie'
Met dat soort zaken is ‘MvG’ totaal niet bezig. Sterker nog: het maakt hem niets uit wat de concurrenten doen. “Ik heb geen concurrentie. Ik heb namelijk het gevoel dat ik zelf beter ben. Je moet in jezelf geloven. Als je dat niet doet, gaat het niet werken.”

Het titanenduel tussen Van Gerwen en Van Barneveld begint vrijdagavond om acht uur. De winnaar gaat naar de halve finale, die wordt zaterdagavond gespeeld. De finale is op nieuwjaarsdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.