Video

Rapper Boef krijgt storm van kritiek: ‘Het is gewoon asociaal’

3 januari 2018 om 18:55
nl
Rapper Boef heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen nadat hij drie vrouwen 'kechs', een ander woord voor hoeren, noemde toen ze hem een lift aanboden. CDA-Kamerlid René Peters uit Oss riep in een boze blog op tot een boycot van rapper Boef. Ook op straat in Tilburg hebben mensen geen goed woord over voor Boef. "Hij heeft toch een soort voorbeeldfunctie, dus dit kan echt niet."
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De rapper had autopech tijdens oud en nieuw en kreeg hulp van drie vrouwen. Boef noemde de dames op sociale media ‘kechs’, het Marokkaans-Arabische woord voor hoeren. Daarop kreeg hij veel kritiek, maar de rapper maakte de situatie alleen maar erger door in een filmpje uit te leggen waarom hij achter zijn uitspraak stond.

“Wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech”, zei de rapper.

'Afgelopen met rapper Boef'
Peters hoopt dat clubs de Tilburger niet meer boeken. “Ik kan me natuurlijk boos maken om rapper Boef. Omdat hij hulpvaardige dames hoeren noemt. Maar eigenlijk denk ik dat boos worden niet zoveel zin heeft. Ik heb een beter idee", schrijft Peters in zijn betoog.

"Als al die tenten waar vrouwen komen en alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer vragen om op te treden, dan is het rap afgelopen met rapper Boef. En dan hoeft hij zich ook niet meer te ergeren aan dames in rokjes. Iedereen blij."

'Muziek niet meer draaien'
Radio-dj Mattie Valk heeft aangegeven Peters idee te steunen. Hij kondigde woensdagochtend in zijn radioshow aan de muziek van Boef niet meer te draaien. “Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en diezelfde meisjes kraakt hij nu af. Schijnheilig en hypocriet”, zei hij. “Ik vond zijn muziek toch al niet veel aan maar nu wil ik het helemaal niet meer draaien”, zei hij.

In de binnenstad van Tilburg keuren mensen het gedrag van de rapper af. "Niet bepaald aardig en ook niet goed voor zijn imago”, zegt een jongen. Een andere man spreekt van een domme actie van de rapper. “En het is eigenlijk gewoon asociaal.”

'Excuses aan alle dames die ik heb beledigd'
Ook een Belgische DJ heeft al aangekondigd de muziek van Boef niet meer te willen draaien. De Tilburger heeft inmiddels in een nieuw filmpje excuses aangeboden voor zijn opmerkingen. "Hierbij mijn excuses naar die dames en alle dames die ik heb beledigd", aldus de rapper.

Dinsdagavond schoof hij aan in het tv-programma RTL Boulevard om nog eens tekst en uitleg te geven: "Soms zeg je dingen in een bepaalde emotionele toestand. Dan roep je iets wat je niet had moeten zeggen. Ik had dat echt niet moeten doen, sorry. Ik heb een voorbeeldfunctie. Ik snap dat ik mensen heb beledigd, dus mijn excuses."

Optredens gaan door
Voorlopig blijft de boycot beperkt tot de radio. Boef is nog gewoon welkom op festival Paaspop en bij de Time Out in Gemert. "We zijn het niet met hem eens, maar cancelen heeft voor ons ook grote gevolgen", zegt een woordvoerdster van de club.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.