Sligro in Veghel verbetert omzet in 2017

3 januari 2018 om 09:41
nl
Groothandel- en supermarktconcern Sligro heeft in 2017 een omzet behaald van een kleine 3 miljard euro. Dit is een stijging van 5,6 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijf moest het opnieuw vooral hebben van zijn groothandelstak, hoewel tegen het einde van het jaar ook supermarktdochter Emté een verbetering liet zien.
Profielfoto van Raoul  Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

De opbrengsten bij de groothandel van Sligro namen afgelopen jaar met 7,8 procent toe tot ruim 2,1 miljard euro.

Heineken
Deze omzetgroei was deels te danken aan overnames en aan de samenwerkingsovereenkomst die het bedrijf onlangs sloot met Heineken over de distributie van dranken voor de Nederlandse horeca. Op eigen kracht werd een groei gerealiseerd van drie procent.

Bij het al langer kwakkelende supermarkttak Emté liepen de verkopen over heel 2017 slechts een fractie op tot 828 miljoen euro. Wel was in het laatste kwartaal sprake van een eindspurt. De vergelijkbare omzet steeg met 1,9 procent.

Moordende concurrentie
Sligro bracht afgelopen jaar de strategische opties voor Emté in kaart. Het bedrijf moest daarna erkennen dat de supermarktketen de schaalgrootte mist die nodig is om in een markt met moordende concurrentie het hoofd boven water te blijven houden. Daarom praat Sligro sinds de zomer met partijen die geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Een volledige verkoop van Emté ziet Sligro niet zitten, hoewel branchegenoten als Jumbo en Coop daar wel oren naar zouden hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.