Phillip Cocu gunt Albert Gudmundsson kans, geen trainingskamp met PSV

5 januari 2018 om 10:20
nl
Albert Gudmundsson gaat niet met PSV op trainingskamp. De aanvaller krijgt van trainer Phillip Cocu toestemming om met de nationale ploeg van IJsland op trainingskamp te gaan naar Indonesië.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Het is weliswaar geen officiële FIFA-datum, maar ik vind dat we Albert deze kans moeten gunnen", zegt Phillip Cocu op de website van PSV.

"Voor een voetballer is het WK het hoogst haalbare. Je wilt het liefst iedere kans grijpen om je in de kijker te spelen bij een bondscoach. Voor Albert is dit een mooie gelegenheid om zich bij de A-ploeg van IJsland te presenteren. Het zou fantastisch zijn als hij zich in de selectie speelt."

Twee weken
Dat Gudmundsson niet naar Orlando reist is geen teken van een aanstaand vertrek, hij valt ook niet buiten de selectie. "In tegendeel", zegt directeur Toon Gerbrands in Omroep Brabant-programma Brabants Bont.

"Hij is gevraagd om stage te lopen met IJsland, dat heeft zich geplaatst voor het WK. Met andere woorden: hij kan zich kwalificeren voor dat team. Dan is het kiezen tussen twee kwaden. Na goed overleg is het besluit genomen dat hij daar twee weken mag laten zien hoe goed hij is", aldus Gerbrands

Zeven minuten
Gudmundsson speelde dit seizoen vier officiële wedstrijden voor PSV, in die duels kwam hij tot zeven speelminuten. Hij leverde één assist. De aanvaller, die tot nu toe één A-interland speelde voor IJsland, was in acht Jupiler League-duels goed voor vijf goals en vier assists.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.