Toon Gerbrands blijft rustig in gekke maand: 'Duiken niet snel in extremen'

5 januari 2018 om 11:30
nl
Toon Gerbrands weet dat er veel geruchten zijn rondom PSV, maar daar laat de directeur zich niet gek door maken. Ook niet in de maand januari, als dat allemaal nog net iets erger is.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De transfermarkt is open en dan komen er altijd verhalen. Zo wordt Luuk de Jong al even in verband gebracht met interesse vanuit Mexico. "In deze wereld is het een gekke maand. Er zijn veel geruchten en er is transfernieuws. Vaak brengen zaakwaarnemers de geruchten de wereld in. Wij kunnen niet op alles reageren. De onzin die we meemaken is groter dan alle verhalen die kloppen."

Ook technisch directeur Marcel Brands wordt in verband gebracht met een vertrek, hij staat in de belangstelling van Chelsea. Gerbrands ziet hem deze maand niet vertrekken, zegt hij in Brabants Bont. "Ik heb vijf jaar met hem bij AZ gewerkt en nu bij PSV. Als er iets speelt, dan ben ik die eerste die hij belt. Dat verhaal klopt dus niet."

'Wonderlijk verhaal'
Trainer Phillip Cocu heeft nog een contract van anderhalf jaar in Eindhoven. Een vertrek aan het einde van het seizoen is niet aan de orde. "Dat is ook zo’n wonderlijk verhaal. Volgens mij gaat het goed. Het is een bericht dat vaker in de mediawereld komt."

"Een half jaar geleden moest Cocu volgens iedereen weg, leek het nergens op. Nu staan we bovenaan en klopt alles weer. Wij duiken niet zo snel in extremen. Het is niet zo geweldig goed of geweldig slecht als iedereen denkt", aldus Gerbrands.

Onvoorwaardelijk
Gerbrands probeert bij PSV te werken met dienend leiderschap. Of hij dat in de toekomst ook bij een andere club gaat doen blijft voorlopig de vraag. "Als ik ergens voor kies, doe ik dat onvoorwaardelijk. Als je nu nadenkt over een andere baan, ben je mentaal afscheid aan het nemen." 

"Andere clubs hebben gebeld, ik ben door NOC*NSF gevraagd chef de mission te worden en de KNVB heeft gebeld. Maar dat is snel klaar, ik zeg nee."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.