Goede start voor Brabantse deelnemers Dakar Rally

7 januari 2018 om 02:00
nl
De Brabantse coureurs zijn de eerste dag van de Dakar Rally voor het grootste gedeelte goed doorgekomen. Alleen Marc Leeuw uit Eindhoven kende grote problemen. De trucker kwam na een kilometer stil te staan met een kapotte koppeling.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De andere trucker Ton van Genugten reed een goede etappe en ook Janus van Kasteren uit Veldhoven is over de finish gekomen. De vierde trucker Maurik van den Heuvel uit Boekel is tevreden. “Het ging goed. En we hebben een goede uitgangspositie voor morgen.”

Ook Kees Koolen uit Bergeijk kende een goed begin. Hij werd uiteindelijk zesde. “Ik kan vier minuten na de winnaar binnen, dus dat is prima.”

Weinig geleden
Bij de motorrijders ging het aardig. Jurgen van den Goorbergh, Maikel Smits, Edwin Straver en Luc van de Huijgevoort zijn allemaal gefinisht. Kistrijder Jurgen van den Goorbergh uit Breda heeft zondag de beste positie van de Brabanders. Hij eindigde op plek 47. “De motor heeft vandaag niet veel geleden”, zei hij na afloop. Smits werd 60ste. Straver is terug te vinden op plek 119. En Van de Huijgevoort werd 127ste.

ZIE OOK: Een kijkje in de kist van Jurgen van den Goorbergh [VIDEO]

Kleine misser
Ebert Dollevoet kende zaterdag geen grote problemen. Hij kwam een keer vast te zitten nadat hij een scherpte bocht moest maken omdat er een waypoint gemist was. Hierdoor staat hij ruim 18 minuten achter de nummer een. Maar dat stemt hem niet minder tevreden na afloop. “We hebben lekker gereden, het had nog wel even door mogen gaan.”

ZIE OOK: Het team van Ebert Dollevoet is er klaar voor [VIDEO]

Liveblog
Omroep Brabant deed verslag van de etappe via een liveblog. De blog is hier terug te lezen op groot scherm.

[scribblelive:http://scrbliv.me/2726559]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.