Video

Pechvogel Marc Leeuw doet 4,5 uur over 33 kilometer

7 januari 2018 om 06:19
nl
Al na 200 meter hield de koppeling van de truck van Marc Leeuw ermee op. De Eindhovenaar stond uren stil in de duinen, totdat zijn monteurs stiekem de koppeling van konden vervangen. In het pikkedonker maakte hij de etappe door de duinen af.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Stikchagrijnig stapte Leeuw iets na halfnegen ‘s avonds uit z’n truck. “Je bent anderhalf jaar aan het voorbereiden. En ik vertrek hier en de koppeling ligt eruit. Dat is gewoon kut, sorry dat ik het zo zeg.”

Wat doe ik hier?
Ook in 2007 en 2012 begon Leeuw slecht aan de rally. Maar zo’n drama als zaterdag kende hij nog nooit. “Ik heb een aantal keer gedacht: wat doe ik hier in godsnaam.”

 

Toen Leeuw na uren repareren eindelijk weer op weg ging, moest bjina de hele duinenproef nog in het donker afleggen. En dan rij je wel eens verkeerd. “We stonden nog vast in een duinpan. Daar hebben we zeker drie kwartier verloren. Het is niet de beste dag.” Uiteindelijk deed Leeuw bijna 4,5 uur over de 33 kilometer lange proef.

Wachten op privacy instellingen...

 

Heeft iemand een koppeling over?
De kapotte koppeling van Leeuw’s truck is vervangen door een reservekoppeling, die al gebruikt was. Het team heeft nu geen koppeling meer over, dus teammanager Marc Geerdink zat zaterdagavond druk te bellen en mailen om in Peru aan een reservekoppeling voor de DAF-truck te komen. 

En als dat niet lukt, dan kan de koppeling misschien wel uit Nederland gehaald worden. “Er komen de komende dagen nog mensen vanuit Nederland naar de Dakar. Misschien wil iemand wel een koppelingsplaat in z’n koffer meenemen."

Je kunt onze Dakar-verslaggevers Twan Spierts (@TwanSpierts) en Ronald Sträter (@ronaldbrabant) ook volgen via Twitter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.