Video

Brabanders worstelen met zware etappe Dakar Rally, problemen voor Dollevoet en Leeuw

7 januari 2018 om 23:45
nl
De Dakar Rally kende zondag een loodzware etappe. De deelnemers reden een 267 kilometer lange proef in het duinzand rondom Pisco. Omroep Brabant hield de rit live bij in een liveblog.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Bij de trucks zette Ton van Genugten uit Eersel de vijfde tijd neer. Hij gaf twintig minuten toe op etappewinnaar Eduard Nikolaev. Maurik van den Heuvel uit Boekel eindigde als twaalfde, gevolgd door Janus van Kasteren uit Veldhoven.

Motoren/quads
Bij de motoren was Maikel Smits uit Schijndel de beste Nederlander. Hij werd 53e. Jurgen van den Goorbergh werd 61e, Edwin Straver uit Rijswijk bleef net binnen de top 100 (96) en Luc van de Huijgevoort uit Luyksgestel kwam binnen als 107e. Kees Koolen uit Bergeijk finishte als vijfde op zijn quad.

Ebert Dollevoet kwam in de problemen. De kruiskoppeling aan zijn stuurstang zat vast. De coureur uit Valkenswaard, pechvogel pur sang, stond een hele tijd stil. Zondagavond rond halftwaalf was het echter nog niet duidelijk waar hij zich op het parcours bevond. Datzelfde geldt voor Marc Leeuw. De koppelingsplaat van zijn truck had er geen trek in en dus moest zijn team op zoek naar een nieuwe.

Ook Anton van Limpt, navigator van Erik Wevers, beleefde een dag om nooit te vergeten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.