Acht onopgeloste moordzaken uit Brabant staan op nieuwe coldcasekalender - Omroep Brabant

Acht onopgeloste moordzaken uit Brabant staan op nieuwe coldcasekalender

8 januari 2018 om 08:24
nl
Vanwege het succes van vorig jaar komt er een nieuwe kalender met onopgeloste moordzaken uit. Deze komt behalve in gevangenissen ook bij de reclassering te hangen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Op de nieuwe kalender wordt aandacht besteedt aan acht Brabantse coldcasezaken:

Veel bruikbare tips
De politie besloot een nieuwe kalender uit te brengen nadat de eerste uitgave met 52 cold cases - een per week - in 2017 tot veel bruikbare tips leidde. De eerste kalender met onopgeloste levensdelicten en vermissingen leverde 78 tips op waarvan er 32 bruikbaar bleken. In negen oude zaken is het politieonderzoek heropend of wordt heropening onderzocht.

De politie deelde de kalender vorig jaar voor het eerst uit in vijf gevangenissen in de hoop dat gedetineerden zouden gaan praten. Volgens de bedenker, rechercheur Jeroen Hammer, blijkt uit een steekproef dat bijna twee derde van de gevangenen de kalender een goed idee vindt.

Meer tips
De kalenders komen daarom eveneens in kantoren van de reclassering te hangen. Meer aandacht leidt volgens Aart Garssen, de landelijk portefeuillehouder cold cases en tevens hoofd van de recherche in Oost-Nederland, ook tot meer tips.

Afgelopen jaar kwamen zo'n achthonderd tips bij de politie binnen over cold cases. Dat is bijna vijf keer zoveel als in 2016. Vooral de uitzending van het televisieprogramma 'Cold Case: Dader Gezocht' leverde veel informatie op, evenals aandacht in Opsporing Verzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.