Video

Guido Weijers wil met minister bomen over het milieu: 'Pinpasjes gaan ons niet redden'

8 januari 2018 om 13:35
nl
Cabaretier Guido Weijers wil graag een kop koffie drinken met minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat om het over het milieu te hebben. De Bredanaar vindt dat er te vaak voor de economie en het geld wordt gekozen, ten koste van onze planeet. "Maar als de aarde straks kaal en leeggeplukt is, dan gaan pinpasjes ons niet redden", schrijft de cabaretier in een brief aan hem.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Iedereen wenst elkaar nu ‘het beste’ voor het nieuwe jaar. Toen vroeg ik me af: wat is dan het beste dat je kunt wensen?”, vertelt hij in het Omroep Brabant-programma Brabants Bont. Een betere wereld was het antwoord voor hem.

'Stimuleer gezonde keuzes'

Weijers vindt dat de politiek het mensen niet makkelijker maakt om duurzame of gezonde keuzes te maken. Hij vindt het raar dat de btw op groente en fruit omhoog gaat, dat een vette hamburger goedkoper is dan een salade en dat de bijtellingsregeling op elektrische auto’s wordt afgeschaft.
De tekst gaat verder onder de video.

 


“Zo wordt bijna zonder uitzondering voorrang gegeven aan de zaken die euro’s opleveren”, zegt hij. “We hebben op dit moment zo’n unieke kans met een minister die zowel klimaat als economische zaken in z’n portefeuille heeft. Hoe mooi zou het zijn om met hem te brainstormen over hoe we deze wereld kunnen verbeteren?”

'Lachen om mensen in Den Haag'

De cabaretier vindt Wiebes dus de uitgesproken persoon om het verschil te gaan maken. Daarom wil hij graag met hem in gesprek. “Wordt het tijd dat we grappenmakers serieus gaan nemen en gaan lachen om de mensen in Den Haag?”

Lees hier de volledige brief van Weijers aan de minister.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.