Stieren tot hun oksels in de stront, de kerst is volgens eigenaar belangrijkste oorzaak

8 januari 2018 om 15:21
nl
Bij een boerenbedrijf in Halderberge zijn maandag 41 stieren aangetroffen die tot hun oksels in de stront stonden. De eigenaar van de dieren moet de situatie direct verbeteren. De boer heeft een proces-verbaal gekregen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De Inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de dierenpolitie kregen het bedrijf in de smiezen na een melding over een kat met een gebroken poot.

Bij aankomst werd het katje niet direct gevonden, maar helemaal achterop het terrein zagen ze wel de stal met de stieren. Door de enorme hoeveelheid mest konden de runderen zich niet meer verplaatsen. De stieren zagen er wel nog gezond uit.

Kerstdagen zijn oorzaak
De eigenaar van het boerenbedrijf gaf direct toe dat de situatie niet in orde was. Volgens hem zou dat zijn gekomen door de kerstdagen. Er werd namelijk geen stro bezorgd.  Het stro is bij een stal als deze nodig om de vloer, die bestaat uit opgehoopte compost en mest, stevig genoeg te maken voor de dieren om op te lopen.

De boer moet de situatie direct verbeteren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat dit in de toekomst controleren.

Wachten op privacy instellingen...

    

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.