Video

Efteling begonnen met ontmanteling van de Python

8 januari 2018 om 17:37
nl
370.000 kilo staal van achtbaan de Python in de Efteling wordt de komende weken afgebroken en afgevoerd naar de hoogovens. Ruim 36 jaar na de opening in 1981 is de baan aan vervanging toe. Begin april moet de nieuwe Python-achtbaan weer op zijn plek liggen, inclusief dubbele looping en dubbele kurkentrekker.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

“Meer dan 300.000 kilometer heeft hij gelopen”, vertelt Efteling-directeur Fons Jurgens trots. Een auto is na verloop van tijd ook aan vervanging toe, en dat geldt ook voor deze achtbaan.

Dag en nacht
De Python wordt grotendeels afgebroken en vervolgens opnieuw opgebouwd. Alleen de lift, het station en de fundering blijven intact. Veertig man zijn de komende maanden dag en nacht aan de slag om de attractie in april weer open te hebben.

De achtbaan werd op 12 april 1981 geopend. De attractie kostte destijds zo’n tien miljoen gulden. Het was een revolutionaire zet van de Efteling. Het was de grootste achtbaan van Europa. Bovendien was het een opvallende wijziging in de strategie van het park: de achtbaan heeft geen sprookjesthema. Later kwam de focus weer volledig op sprookjes te liggen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.