Video

De spits omzeilen via Maarheeze? Dat wordt een stuk lastiger

9 januari 2018 om 09:29
nl
Sluipverkeer dat de spits op de A2 wil omzeilen. De inwoners van Maarheeze zijn er wel klaar mee. Het dorp uitkomen tussen zeven en negen uur 's ochtends is een drama. Automobilisten die via het dorp omrijden, worden daarom sinds deze week geweerd.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De gemeente Cranendonck heeft maatregelen genomen om het sluipverkeer tegen te gaan. Er zijn verkeersborden geplaatst en op bepaalde punten staan verkeersregelaars die de 'sluipautomobilisten' tegenhouden. Meerdere straten zijn afgesloten en alleen voor bestemmingsverkeer toegankelijk.

"Ze rijden hier met te hoge snelheid en mensen die in het dorp wonen hebben zelf extra tijd nodig om hun straat te kunnen verlaten", vertelt Bart van der Linden van de dorpsraad Maarheeze. 

Al jaren overlast
De dorpsraad kaartte het probleem de afgelopen tien jaar steeds aan bij de gemeente. Nu wordt er dan eindelijk iets aan gedaan. "Tien jaar voor moeten knokken is een groot woord, maar we hebben er met een steeds hardere stem aandacht voor moeten vragen", zegt Van der Linden.

LEES OOK: Handtekeningenactie voor bredere snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven

De verkeersborden blijven voorlopig staan. De verkeersregelaars worden ingezet wanneer het nodig is. "Ik heb het idee dat het echt al wel helpt", zegt wethouder Frits van der Wiel. "Ik heb ook gesproken met experts en de politie en die concluderen ook dat het een stuk rustiger is."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.